Ministar Stefanović se sastao sa Majom Gojković: Razgovarali o važnim temama (FOTO)

Stefanović i Gojković razgovarali su o mogućnostima saradnje dva ministarstva u oblasti kulture i negovanja vojničke tradicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa potpredsednicom Vlade i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković u beogradskom Domu vojske.

Stefanović i Gojković razgovarali su o mogućnostima saradnje dva ministarstva u oblasti kulture i negovanja vojničke tradicije, a na sastanku je razmatran projekat restauracije fasade zgrade Doma Vojske Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Saradnja na istorijskom maksimumu: Stefanović se sastao sa ambasadorom Mađarske

Ovo zdanje, poznato i pod svojim prvobitnim imenom – Ratnički dom, građeno je u periodu od 1929. do 1931. godine, prema projektu arhitekata Jovana Jovanovića i Živka Piperskog, a dogradnjom iz 1939. godine zadržana je identična stilska formulacija prvobitnog objekta. Odlukom Skupštine grada Beograda zgrada Doma Vojske Srbije proglašena je kulturnim dobrom 1984. godine. Danas je Dom Vojske sedište Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane – Medija centara „Odbrana“ i Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i predstavlja mesto gde se održavaju brojni kulturni događaji kao što su izložbe, koncerti, promocije knjiga, tribine i slično.

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović se sastao sa poslanicima Narodne skupštine: Glavna tema je bila jačanje Vojske Srbije 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar