Saradnja na istorijskom maksimumu: Stefanović se sastao sa ambasadorom Mađarske

Ministar Stefanović istakao je na sastanku ulogu i doprinos Mađarske održavanju regionalne stabilnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović na godišnjicu velike bitke uputio čestitku srpskim vojnicima!

Ministar Stefanović istakao je na sastanku ulogu i doprinos Mađarske održavanju regionalne stabilnosti. On je podsetio da je spoljnopolitički cilj Republike Srbije članstvo u Evropskoj uniji, kao i razvoj saradnje sa zemljama regiona, radi održavanja mira i stabilnosti što su ključni preduslovi za ekonomski napredak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stefanović se zahvalio na doprinosu mađarskog kontingenta u KFOR-u i očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, u čemu će značajnu ulogu imati i preuzimanje funkcije komandanta KFOR koje je predviđeno za novembar sledeće godine.

Stefanović IZNENADIO majora Simonovića: Ministar čuo MUZIKU i odmah krenuo da vidi šta se dešava (VIDEO)

Ambasador Pinter čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, poželevši mu uspeh u daljem radu. Istakao je da je saradnja u oblasti odbrane Republike Srbije i Mađarske dostigla istorijski maksimum i da je u potpunosti zadovoljan njenim razvojem, ali da postoje mogućnosti za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa.

Izneo je nameru mađarske strane da aktivnosti predviđene za tekuću godinu, čija je realizacija izostala zbog epidemiološke situacije, budu preplanirane za narednu godinu.

Istakao je da je preuzimanje pozicije komandanta KFOR od strane Mađarske u 2021. godini značajno ne samo za Republiku Srbiju, već i za bezbednost zemalja regiona, ali i cele Evrope. Podsetio je da je bezbednost i stabilnost regiona najznačajnija tema u Mađarskoj, što je i jedan od razloga njihovog pojačanog prisustva na Kosovu i Metohiji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar