Amerikancima se smučio NJUJORK, pa beže u BEOGRAD!

Srbi su veoma ponosni i ne dozvoljavaju da im virus stane na put, i kada je reč o uspehu i kada je reč o sreći, rekao je jedan Njujorčanin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Free-Photos

S pojavom koronavirusa mnogo toga se promenilo, a među poslednjim iznenađujućim vestima stigla je i ta da Njujorčani masovno beže iz svog grada i to ne bilo gde – već u Srbiju.

Kako javlja „Njujork post“, za Njujorčane koji bi da pobegnu iz svog grada i koji su željni putovanja Srbija je postala prava oaza.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A kako su Njujorčani zamenili američki san srpskim, list je prikazao kroz priče nekoliko Amerikanaca, među kojima je Dejvis Ričardson, dvadesetsedmogodišnjak, koji je pre nekoliko meseci odlučio da pobegne od epidemije u Njujorku i doputuje u srpsku prestonicu i pusti korene.

On kaže da ga Beograd podseća na bruklinski kvart Vilijamsburg od pre 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

Epilog NETRPELJIVOSTI u SAD: Njujork OPUSTOŠEN, stanovništvo se MASOVNO seli! 

„Ovde trošim dvostruko manje nego u Njujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na ceo grad. Računica je jasna: ovde je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke”, kaže Ričardson.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaže na dohvat ruke, na pešačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

„Srbi su veoma ponosni i ne dozvoljavaju da im virus stane na put, i kada je reč o uspehu i kada je reč o sreći“, navodi on.

„Njujork post“ piše da Amerikanci koji doputuju u Srbiju ne moraju karantin, ali list navodi i da je od 17. novembra na snazi zabrana rada prodavnica, tržnih centara, bioskopa, pozorišta, kafića, barova, restorana i drugih ugostiteljskih objekata od 21 do 5 sati.

Ipak, dodaje, osim splavova i nožnih klubova, Njujorčani uživaju i u obilascima znamenitosti Beograda poput Hrama svetog Save, Muzeja Nikole Tesle i Kalemegdanske tvrđave.

„Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smeru, uz „zaključavanja“, fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi će dolaziti u Beograd“, smatra mladi Njujorčanin.

Njegovo mišljenje deli i tridesetpetogodišnji Joni Josef iz Vilijamsburga, koji od septembra boravi u Beogradu.

„Ovde nemam pritisak zbog kovida 19. Sve izgleda kao u vreme pre pandemije“, navodi on.

Katka Lapelosava iz Bruklina je u oktobru stigla u Beograd i, kako kaže, u početku je samo želela da pobegne iz Njujorka a onda je kupila stan u Beogradu u koji će se preseliti u januaru sledeće godine.

„Moji prijatelji i porodica nisu ni znali gde se nalazi Srbija. Mislili su da idem u Sibir. Neki su mislili i da je Milošević i dalje živ i aktivan“, navodi ona i ističe da je došavši u Srbiju otkrila da je to jedna sofisticirana zemlja.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar