AMERIKA

Sprema planove kada stupi na dužnost: Bajden OBEĆAO veliku stvar, građani SAD će ga čvrsto držati za reč

Bajden obećao dobro plaćena radna mesta svima

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Novoizabrani američki predsednik Džozef Biden izjavio je danas da želi da otvori ””milione dobro plaćenih radnih mesta””, posebno u tehnološkom i ekološkom sektoru.

Bajden je ocenio da je američkoj privredi potrebna trenutna podrška zbog negativnog uticaja mera protiv pandemije korona virusa na ekonomiju, preneo je Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Plan nam je da otvorimo milione dobro plaćenih radnih mesta u prerađivackoj i automobilskoj industriji, i uopšte u proizvodnji i tehnologijama koje će nam biti potrebne u budućnosti da bismo bili konkurentni u svetu. Kupovaćemo američke proizvode”, rekao je u Bajden u govoru u Vilmingtonu.

Ovo je NEOČEKIVANO: Ujedinili se Tramp i Bajden, jednu stvar PODRŽALI zajedno 

On je dodao da će velike kompanije i bogati Amerikanci plaćati odgovarajući porez i da namerava da uvede minimalnu cenu radnog sata od 15 dolara.

Bajden je, takođe, upozorio na opasnost od, kako je rekao, ””dodatnih smrtnih ishoda”” zbog kovida-19 ako aktuelni republikanski predsednik Donald Trump i njegova vlada nastave da odbijaju koordinaciju sa timom demokrata pozvanim da obezbedi tranziciju u Beloj kući.

“Bez saradnje dve ekipe koje se nasleđuju na izvršnoj vlasti, moguce je da umre više ljudi”, upozorio je Bajden.

On je istakao da je potrebno hitno raspodeliti vakcine protiv korona virusa čim one budu na raspolaganju.

“Ako treba čekati do 20. januara, dan dolaska sledećeg predsednika kako bi se počelo planirati, izgubićemo mesec i po dana. Neophodno je da koordinacija krene sada. Sada ili što je pre moguće”, naglasio je Bajden.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar