Dodik najavio finansijsku blokadu Banjaluke

Milorad Dodik najavio nove finansijske mere za Banjaluku

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da njegova stranka neće pokretati smenu gradonačelnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Lider SNSD Milorad Dodik najavio je danas da će sva sredstava Gradu Banjaluka biti obustavljena sa republičkog nivoa, dok se ne bude videlo kako će se grad politički razvijati.

Za novog gradonačelnika Banjaluke na jučerašnjim lokalnim izborima pobedio je Draško Stanivuković, lider Partije demokratskog progresa (PDP) i on će na tom mestu zameniti Igora Radojičića iz Dodikove SNSD.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Tužan sam što smo izgubili Banjaluku, al to ne sme zaseniti pobede u drugim opštinama”: Dodik o izborima 

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da njegova stranka neće pokretati smenu gradonačelnika, bar ne u prvoj godini mandata.

Rekao je i da u gradskom parlamentu, u kojem će SNSD sa koalicionim partnerima zadržati većinu, nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan taman da je, kako je rekao, Ajnštajn.

„On ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, neka se šepuri, radi. On je rekao da će penzioneri i đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Tu ćemo odluku odmah podržati, neka predloži, al’, da vidimo kako će finansirati, da vidimo kako će subvencionisati gradsko grejanje koje smo mi finansirali godinama. Zašto bi mi to radili, imamo i drugih opština gde treba pomoći“, rekao je Dodik, preneo je Tanjug pisanje sarajevske N1 tv.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar