Malo mu 800 miliona dolara: Flojd se vraća iz penzije!

Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. februara 2021. u Tokiju, ali još nije poznato ko će mu biti suparnik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Američki bokser 43-godišnji Flojd Mejveder, koji je tokom profesionalne karijere zaradio više od 800 miliona dolara, ponovo bi trebalo da se vrati iz penzije.

Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. februara 2021. u Tokiju, ali još nije poznato ko će mu biti suparnik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mejveder je bio svetski prvak u pet težinskih kategorija (super-pero, lakoj, super-lakoj, velter i super-velter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobedio je u svih 50 dvoboja, od čega je 27 mečeva dobio nokautom.

Najveću medijsku pažnju privukla su dva meča. Prvi je bio u maju 2015. u Las Vegasu, koji je nazvan “Borbom veka”, i u kojem mu je suparnik bio Filipinac Mani Pakjao. Mejveder je tu borbu dobio odlukom sudija.

U avgustu 2017. u Las Vegasu se borio protiv irskog majstora mešovitih borilačkih veština (MMA) Konora Mekgregora i njega je dobio tehničkim nokautom. Tom borbom, u kojoj je zaradio oko 200 miliona dolara, okončao je karijeru.

Ipak, u decembru 2018. neočekivano se vratio u ring, te je u Saitami u egzibicionom duelu nakon dvije minute nokautirao japanskog kikboksera Tenšina Nasukavu, i to mu je donijelo zaradu od devet miliona dolara.

DOŽIVOTNA ZABRANA: Igrač Radničkog iz Niša pretukao sudiju pri vodstvu od 82 razlike!?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar