Putin brani SVETINJE Jermena: Jasno poručio Azerbejdžanu šta mora da uradi

Šef Kremlja upozorio Ilhama Alijeva da ne dira crkve i manastire

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/TASS/Alexei Druzhinin

Ruski predsednik Vladmir Putin poručio je predsedniku Azerbejdžana da čuva hrišćanske svetinje u onim delovima Nagorno-Karabaha koje je zemlja dobila ovonedeljnim sporazumom o prekidu vatre u regionu, prenosi Rojters.

Jermeni pognutih glava napustili ognjišta: PORAŽENI smo, naše žrtve su bile uzaludne (FOTO)

Putin je rekao da se u delovima Nagorno-Karabaha koje je Azerbejdžan dobio ovonedeljnim sporazumom o prekidu vatre u regionu nalaze hrišćanske crkve i manastiri i napomenuo da je važno da se obezbedi bezbednost i normalan crkveni život ovih svetinja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ilham Alijev predsednik Azerbejdžana, u kojem je glavna religija islam, rekao je da će tako i postupiti.

Kremlj je saopštio da su Putin, Alijev i jermenski predsednik Nikola Pašinjan takođe razgovarali o “praktičnim aspektima” prekida vatre.

Ne daju ognjište: U Nagorno Karabahu svi će ZAPALITI svoje kuće pre dolazaka Azerbejdžanaca (VIDEO)

Nije poznato da li je Putin najpre telefonom pozvao Alijeva, a potom i Pašinjana, niti da li je odvojeno razgovarao sa premijerom Jermenije.

Rusija je posredovala u sklapanju sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. Sporazum je sklopljen u utorak, nakon šest nedelja žestokih borbi i napredovanja azerbejdžanske vojske.

Prema sporazumu, 2.000 ruskih mirovnih trupa raspoređeno je duž linije fronta i koridora između Nagorno-Karabaha i Jermenije.

Razbili glavu anđelu ispred hrama: Azejbejdžanske trupe divljaju poput Islamske države (FOTO)

Devedesetih godina prošlog veka Jermeni su uspostavili vojnu kontrolu nad teritorijom Nagorno-Karabaha i znantnim delovima teritorije Azerbejdžana oko regiona, a koje su sada u velikoj meri izgubili.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar