Rastu tenzije u Vašingtonu: Trampove pristalice preplavile ulice, levičari spremaju ODGOVOR (FOTO+VIDEO)

Pro-Trampove grupe se okupljaju na Fridam Plazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Pristalice predsednika Donalda Trampa okupile su se na ulicama Vašingtona da podrže njegov dugotrajni pravni izazov da poništi pobedu novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp zna kako da se VRATI NA VLAST? Godinama je radio na ovome, teško da neko može da mu “izađe na crtu”

Pro-Trampove grupe se okupljaju na Fridam Plazi u subotu u podne i počele su da pune ulice satima pre zvaničnog vremena početka. Levičarski aktivisti obećali su da će protestovati protiv održavanja događaja, što može dovesti do sukoba.

Oko 10.30 sati, Tramp je napustio Belu kuću i njegova kolona prošla je pored okupljene grupe pristalica. Njegovo odredište nije zvanično otkriveno, ali veruje se da se uputio ka svom golf klubu u Sterlingu u državi Virdžinija.

Divlji zapad se vraća na VELIKA VRATA: Sve više ubistava i kriminala u Americi, sve manje policije

Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Skup, nazvan “Milion MAGA marš”, održava se u znak podrške Trampovim tvrdnjama o široko rasprostranjenoj izbornoj prevari. Tramp je rekao novinarima da će vreme pokazati ko ulazi u Belu kuću 20. januara.

Tramp ima SUROV plan: Uništiće ovu kompaniju, TVRDI da su ga izdali

Bilo je i drugih pro-Trampovih protesta širom zemlje otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili mali i odvijali su se sa malo incidenata.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Pro-Trampove demonstracije u Vašingtonu i drugim gradovima u subotu trebalo bi da predstavljaju kombinaciju predsednikovih pristalica, ekstremno desničarskih grupa i članova milicija “Čuvara zakletve” i “Ponosnih dečaka” u javnoj podršci njegovom naporu da ostane na vlasti.

Ovo niko nije očekivao: Evo šta će RADITI Tramp kada Bajden preuzme vlast, ima dve opcije

Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Organizatori su skupovima dali različita imena, uključujući “Milion MAGA Marš”, “Marš za Trampa” i “Zaustavimo gvožđe”. MAGA je skraćenica Trampove kampanje “Učinimo Ameriku ponovo velikom”. Tramp je na Tviteru objavio svoju podršku masovnim skupovima.

Neke levičarske grupe planiraju kontrademonstracije u Vašingtonu i drugim gradovima.



Izvor: DailyMail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar