BILATERALNI ODNOSI

Intenziviranje vojnoekonomske saradnje dve zemlje: Stefanović se sastao sa ambasadorom Italije (FOTO)

Ambasador Lo Kašo čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom.

Ministar Stefanović istakao je značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u UN misiji UNIFIL u Libanu, i istakao da u narednom periodu postoji prostor i za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar se ovom prilikom zahvalio i za dugogodišnje učešće pripadnika Oružanih snaga Republike Italije u misiji KFOR, a naročito za njihovo angažovanje u zaštiti srpskog stanovništva i manastira na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Lo Kašo čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, uručio mu pismo čestitke ministra odbrane Republike Italije Lorenca Gverinija i poželeo uspeh u daljem radu.

Ministar Stefanović u obilasku Komande za obuku: Važno je da se pripremimo za sve izazove koje nosi vreme

On je naglasio zainteresovanost italijanske strane za dalji razvoj saradnje, kroz realizaciju vojnih vežbi, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u vojnoobrazovnoj saradnji. Pohvalio je izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru italijanskog kontingenta u Sektoru Zapad u misiji UNIFIL u Libanu i predložio proširivanje saradnje u oblasti multinacionalnih operacija.

Stefanović poručio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije: Hvala vam na svemu što činite!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar