Omiljena anegdota čuvenog glumca: Mirko Babić o scenama sahrane sa Mandom i Draganom Nikolićem

Evo šta se desilo na snimanju serije "Selo gori, a baba se češlja"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/studio misa contrast

Mirko Babić je bio jedan od najvećih kragujevačkih glumaca, a publika ga je zavolela kao Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogima su prve asocijacije na Mirka rečenice “Nemoj da se ljutiš” i “zajeba’ vek”, koje izgovarao kao Dragojlo. Obožavao je da radi na ovoj seriji Radoša Bajića, a jednom prilikom je sa publikom podelio jednu od njegovih omiljenih anegdota sa snimanja. Reč je o sceni u kojoj je glumio sa Draganom Nikolićem i Miloradom Mandićem Mandom.

Preminuo Mirko Babić: Veliki glumac koga smo obožavali u seriji “Selo gori, a baba se češlja”

“Svi se nekako klonimo scena u kovčegu, svi smo i klaustrofobični i fobični od sanduka, ali kada uloga to zatraži od tebe, stisneš petlju i guraš. Spremili tako Nikoliću raku, tu su i narikače, atmosfera krajnje ozbiljna, jer nas je reditelj više puta upozorio da budemo fini i da pokušamo što pre da završimo scenu. A Gagi nije svejedno, guta knedle, ne trepće”, pričao je glumac pre više godina za “Novosti”.

U toj sceni je trebalo da sahrane lika koga je igrao Gaga Nikolić.

Film “Ime naroda” stiže u bioskope: Ovo morate da znate o novom domaćem ostvarenju

“Užutili Dragana, narikače cepaju li cepaju, pa kad su u jednom trenutku otpevale “S kim li ću sada da pijem kafu”, Milorad Mandić Manda mrtav ozbiljan dobaci “Graaand” (aludirajući na reklamu koju je Nikolić snimio). I tako ode sve u nepovrat. Gaga je kao oparen izleteo iz sanduka, a mi nismo mogli da prestanemo da se smejemo puna dva sata”, rekao je veliki glumac, dodajući da mu sećanje na tu scenu uvek izmami osmeh.

Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar