Likvidiran ubica Šarca? Sumnja se da je Lazar (23) DVE velike GREŠKE platio glavom

Policija nije našla Kraljevčanina posle pretresa lokacija u Beogradu i Kraljevu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vimeo printscreen

Lazar I. (23) iz Kraljeva, osumnjičen da je 17. okobra u TC “Ušće” u Beogradu ispalio dva metka u glavu Aleksandru Šarcu (35), koji je devet dana kasnije podlegao teškim povredama i dalje nije dostupan nadležnima.

Najnoviji detalj iz istrage: Lazar otišao od kuće nekoliko dana pre UBISTVA Šarca, otac prijavio NESTANAK

Srpski telegraf objavio je informaciju pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Kraljevčanin najverovatnije ubijen.

Pretpostavlja se da je njega ubila ista ekipa koja je i naručila likvidaciju. Prvo, zadatak nije obavljen kako treba, pa su nalogodavci danima strepeli da li će se Šarac probuditi i progovoriti, drugo, dozvolio je da bude identifikovan. Jednostavno, naručioci nisu želeli da rizikuju da bude uhapšen i ispriča ko ga je angažovao“, kaže izvor pvpg lista.

Preminuo Aleksandar Šarac: Član “Pink Pantera” izdahnuo u Urgentnom centru

Policija je, pošto je identifikovala Lazara I., krenula u pretres lokacija u Kraljevu i Beogradu, ali ga prema očekivanju, nije našla.

On je između ostalog imao štek-stan prekoputa “Ušća“, gde je čak privodio i prostitutke i vodio raskalašan život dok je čekao priliku da se približi Šarcu. Utvrđeno je da se posle zločina u taj stan nije vraćao”, tvrdi isti izvor.

Kriminolog i analitičar  kaže da se često dešava da izvršilac plati glavom.

“U velikim svetskim mafijama to je uobičajena situacija i vrlo često se i unapred isplanira ubistvo onog ko je izvršio čistku u ime nekog. Tragičan kraj za ubicu se neminovno nameće ukoliko mu policija uđe u trag, zato se njegovi nalogodavci odlučuju da se otarase svedoka”, kaže Radovanović.

Napadača na Šarca odao sitan detalj sa snimka: Dve teorije o mladom kradljivcu patika iz Kraljeva

“Srpski telegraf” podseća da je policija Lazara I. identifikovala na osnovu otisaka na pištolju koji mu je u bekstvu ispao, a policija nije imala težak posao jer je pucač bio u policijskoj evidenciji. Naime, on je odgovarao za više od 100 krivičnih dela.
Znao da je na meti

Inače, Šarac, koji je znao da je na meti i bio izuzetno oprezan, te kuću nije napuštao bez obezbeđenja, pancira i blindiranog “mercedesa”, napravio je kobnu grešku kada je prihvatio poziv prijatelja u kog je imao poverenja, dečku jedne starlete, da popiju kafu.

Sastanku je prisustvovao još jedan muškarac dok je u garaži tržnog centra čekao Lazar I. sa pištoljem sa prigušivačem i još jedan čovek, zadužen da prati žrtvu i obaveštava pucača o kretnju.

Cela zavera rekonstruisana je veštačenjem telefonskih komunikacije kojim je ustanovljenu da su dvojica “prijatelja”, zatim izviđač i pucač, komunicirali više puta, verovatno razmenjujući informacije o kretnju žrtve.

Lazar I. je osumnjičen da je prišao Šarcu s leđa i ispalio mu dva metka u potiljak iz pištolja brauning, kalibra 7,65 milimetra, znajući da žrtva uvek nosi pancir. Posle napada skinuo je crvenu jaknu u kojoj su ga kamere snimile, i obukao plavu da bi zavarao trag, ali mu to nije pomoglo. Uveren da je završio posao pobegao je kroz tržni centar.



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar