Napadača na Šarca odao sitan detalj sa snimka: Dve teorije o mladom kradljivcu patika iz Kraljeva

U utvrđivanju identiteta pucača pomogao je i njegov specifičan hod

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Kraljevčanin Lazar I. (23) za kojim policija traga zbog sumnje da je u subotu pokušao da ubije Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra “Ušće” u Beogradu identifikovan je na osnovu snimaka sigurnosnih kamera.

Snimak sačekuše: Pogledajte kako napadač na Šarca BEŽI sa mesta zločina dok mu ISPADA pištolj (VIDEO)

U utvrđivanju identiteta pucača pomogao je i njegov specifičan hod, a još se utvrđuje da li na oružju, koje mu je ispalo tokom bekstva, a koje je policija našla na zelenoj površini pored tržnog centra, ima bioloških tragova, piše Blic.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Za sada nije poznato koji je motiv zločina i šta povezuje osumnjičenog, koga policija iz Kraljeva opisuje kao “sitnog kriminalca” koji je krao patike iz dvorišta i Šarca, navodno pripadnika bande “Pink Panter” koji je svojevremeno osumnjičen za pljačku juvelirnice u Milanu iz koje je odnet nakit vredan više od milion evra.

Identifikovan osumnjičeni za POKUŠAJ UBISTVA Šarca u Ušću! Policija traga za muškarcem (23)

Da li je Lazar I. samoinicijativno krenuo na Šarca, zbog nekih ličnih neraščišćenih računa, ili je, što je mnogo verovatnije, Beograđanina pokušao da ubije po nečijem nalogu. Druga varijanta, u koju istražitelji više veruju, nameće pitanje ko je mladog Kraljevčanina angažovao da ubije Šarca, ali spletom okolnosti plan nije ispunio do kraja.

Da li će zbog tog kiksa snositi posledice trenutno može samo da se nagađa.

Ovaj potez ga je umalo KOŠTAO ŽIVOTA! Šarac je na dan pucnjave doneo kobnu odluku, sve bi bilo drugačije

Nesumnjivo je da je Lazar I. imao logističku podršku i dobre informacije o kretanju Šarca, da treba da mu puca u glavu i to van vozila, jer je u strahu za svoju bezbednost nosio pancir i vozio se blindiranim “mercedesom”.

Da bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina policija proverava sa kim je sve Lazar I. bio u kontaktu i sa kim je sarađivao u prestonici u koju se preselio iz rodnog Kraljeva.

Takođe se istražuje da li možda u nekim drugim zločinima ima bioloških tragova Lazara I.

Ko je osumnjičeni za zločin?

Osumnjičen za pokušaj ubistva Šarca ranije je privođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih telesnih povreda, nelegalnog oružja. Svojevremeno je jednog muškarca nožem ubo u butinu posle svađa ko će pre ući u toalet, a privođen je i zbog krađa patika iz dvorišta!



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar