Nisu samo za specijalne prilike: Ove jeseni, pravi šmekeri na košuljama nose dugmad za MANŽETNE (FOTO)

Osvežite autfit i dajte mu potpuno drugačiji šmek

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ freepic.diller

Kada je u pitanju muška moda i aksesoari, ništa nije tako lepo, jednostavno, a upečatljivo, poput dugmadi za manžetne.

Iako su nekad bili rezervisani uglavnom za svečane prilike, danas se sve više muškaraca odlučuje da na ovaj način osveži autfit i da mu određeni šmek.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekada su se pravili od plemenitih materijala i koštali velike količine novca, a danas se mogu naći povoljnije, a jednako efektne varijante, pravljene od najrazličitijih materijala, pa i drveta.

Ipak, iako su dugmad za manžetne napravili veliki “come – back”, neka pravila bi i dalje trebalo poštovati, ako želite da vas smatraju gospodinom od stila.

Dva osnovna pravila, kada su manžetne u pitanju su:

  1. Manžetne bi trebalo da vire iz rukava sakoa za širinu zgloba, što znači da prekriva zglob do početka palca.
  2. Treba da budu prikopčane tako, da ne možete da izvučete ruku dok ne skinete dugmad.

Što se tiče odabira dugmadi, u ponudi su različiti oblici i dezeni. Trebalo bi da vodite računa da se dugmat na manžetnama slažu sa dugmadi na rukavu sakoa, ili da prave interesantan kontrast.

Takođe, bitno je da izaberete modele koji će odgovarati prigodi. Modeli sa cirkonima ili koji su preterano upadljivi, ipak nisu za svakodnevno nošenje.

Poslednjih godina, naročito su moderni dugmići koji nisu identični, ali su u temi, poput sidra i kormila, ili nešto slično.

Modeli od tamnih metala su takođe veoma traženi, a najbolje od svega – uklapaju se uz skoro sve kombinacije. Pogotovo ako su u jednostavnim geomterijskim oblicima.

Drvo se vratilo na velika vrata, a ovakvi modeli su sjajni za dnevne kombinacije.

A za one koji vole nešto malo razigranije modele, tu su i “custom-made”, odnosno dugmad za manžetne po narudžbini. Da li ćete na njih staviti svog psa, karte, menjač od automobila, ili nešto potpuno deseto, samo je na vama.

Dugmad za manžetne, naravno da nisu rezervisana samo za muškarce, već se u ponudi mogu naći i brojni modeli koji su više namenjene nežnijem polu.

Pogledajte još neke neobične modele i pišite nam u komentarima koji vam se najviše dopada.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

 

View this post on Instagram

 

T M Lewin Union Jack Car Cufflinks Available for orders DM for prices and info #tmlewin #mensfashion #cufflinks #realmensfashion

A post shared by TRULUXOR Brands (@truluxor.brands.lanka) on

 

View this post on Instagram

 

Запонки “Черепа” #запонкимосква #запонки #черепа #запонкичерепа #запонкисчерепами #запонкичерепки #запонкичереп #запонкисчерепом #запонкисчерепами #запонкимосква #серебряныезапонки #запонкичерепки #стилтныезапонки #черепскамнямивглазах #запонкиизсеребра #запонкиженскиемосква #кольцоморяка #shark #украшениясчерепами #sharkring #подарокмужчине #запонкичерепакупить #запонкискамнями #запонкидляженщин #запонкисчерепом #череп #skullcufflinks #cufflinks #skulls #skull #запонкиженские #авторскиезапонки #ювелирнаямастерскаямосква #ювелирмосква

A post shared by Ювелир Сергей Баёв (@goldsmith_sergeybaev) on



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar