Jedan je Nik Kejv: Koncertni film “Idiot Prayer” je otvorio Slobodnu zonu

Festival traje do 10. novembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Nick Cave & The Bad Seeds

Svetskom bioskopskom premijerom koncertnog dokumentarca “Nick Cave – Idiot Prayer” o nesvakidašnjem nastupu Nika Kejva u praznoj Aleksandra palati u Londonu, sinoć je počeo Filmski festival Slobodna zona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, kao i onlajn, biće prikazano 70 igranih i dokumentarnih filmova u dva takmičarska i pratećim programima Film “Nick Cave – Idiot Prayer” jedan je od šest naslova koji će biti prikazani samo u bioskopima, dok će ostali biti dostupni i na platformi kinokauć.com.

Ozbiljan kandidat za Oskara: Gari Oldman postaje autor filma “Građanin Kejn” (VIDEO)

Direktor Slobodne zone Rajko Petrović je pre projekcije koncertnog dokumentarca o Niku Kejvu u Kombank dvorani napomenuo da u kontekstu takozvane “nove realnosti” solo koncert u praznoj sali u Londonu savršeno uklapa u osećanja koja su zavladala svetom usled ove pandemije.

“Uprkos svemu ove godine smo pripremili nikada bogatiji takmičarski i prateći program i još jednom dali ne mali doprinos tezi iracionalnosti balkanskih naroda. Drago nam je što će poštovaoci festivala širom Srbije biti u mogućnosti da se priključe projekcijama preko naše platforme”, kazao je Petrović.

Ovo je Slobodna zona: Film Nika Kejva otvara festival, a zatim slede najkreativnija ostvarenja (FOTO)

U skladu sa epidemiološkim merama, smanjen je broj posetilaca u bioskopskim dvoranama.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar