Zašto je dobro na prazan stomak popiti vodu sa jabukovim sirćetom?

Jabukovo sirće poboljšava varenje i ubrzava metabolizam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Mike Goad

Lekovita svojstva jabukovog sirćeta su mnogobrojna, a preporučuje se da svakog jutra na prazan stomak, popijete čašu vode sa jabukovim sirćetom.

Idelano bi bilo da to uradite 30, 40 minuta pre doručka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jabukovo sirće je snažno antibakterijsko sredstvo, sprečava rast patogenih mikroba u telu i akumulaciju lipopolisaharida. Ovi toksini, nalazeći se u crevima, izazivaju upalne procese i mogu izazvati ozbiljne gastrointestinalne bolesti.

Sirće razlaže proteine na njihove sastavne delove – aminokiseline. Aminokiseline pomažu u upravljanju hormonima stresa. Tokom razgradnje proteina nastaje triptofan koji oslobađa naš glavni izvor energije i radosti – serotonin. Ovaj “hormon sreće” pomaže vam da se opustite i poboljšate svoje raspoloženje. Jabukovo sirće poboljšava varenje, normalizuje rad creva i ubrzava metabolizam.

Foto: Freepik/rawpixel.com

Kada se razblaži u vodi i uzima pre obroka, sirće može sprečiti pojavu kiseline i izjednačiti pH u telu – to je posebno važno za one koji piju mnogo kafe ili jedu puno slatkiša.

Sirćetna kiselina efikasno deluje na sve telesne sisteme, pomažući u rešavanju velikog broja različitih zdravstvenih problema i pružajući prevenciju bolesti.

Napomena: Sirće se ne preporučuje ljudima sa gastrointestinalnim bolestima, kao i osobama sa osetljivom sluznicom želuca ili creva.



Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar