Onlajn muzički festival: Besplatno uživajte u zvucima domaćeg džeza

Novosadski džez festival počinje 12. novembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Sam Browne

Novosadski džez festival po 22. put biće održan u novom obliku, odnosno onlajn, usled i dalje aktuelne pandemije, tako da će programi bez publike moći da se prate na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada i Fejsbuk stranici festivala od 12. do 14. novembra, najavili su iz direkcije ove muzičke smotre.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koncertni program koji čine velika imena srpskog džeza biće održan u KC Novog Sada, na mestu gde je održano i prvo izdanje ovog festivala.

Prve večeri koncertnog programa, u četvrtak, 12. novembra biće upriličeni prenosi koncerata “Big Benda RTS-a” od 20 časova, zatim poznatog ženskog sastava “MING” od 21h i “Thrill Seeking Polymers” od 22 časa. Drugog dana festivala, iz svojih domova ljubitelji džeza mogu da isprate nastupe sastava “Drama Quartet”, “Kurina trio” i “Miloš Branisavljević Quartet”, a poslednjeg dana 14. novembra, nastupiće Ivan Švager i Ambire band, Viktor Tumbas i Sćime.

Vlada je “gradska faca” Beograda i uzor mnogim generacijama! Sad je za Objektiv rekao sve o čemu je ćutao

U korak sa brojnim svetskim manifestacijama, koncertima i festivalima, zbog teške pandemije korona virusa, muzički program se odvija na internetu, što upravo čine i drugi festivali širom sveta, da ne budu kompletno otkazivanje svih događaja. Sada će prvi put u istoriji festivala koncerte imati priliku da prate ljubitelji džez muzike sa svih strana sveta, zahvaljujući formatu onlajn.

Ne, uši vas ne varaju: U novom filmu o “Boratu” možete čuti pesme Gorana Bregovića

Od pratećih sadržaja zanimljiva će biti i izložba džez fotografija “Svetlopisi jednog muzičara: džez priče” fotografa Miroslava Majstorovića.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar