Varaju, a ne žele da se razvedu: Evo zašto muškarci OSTAJU u brakovima i nakon PREVARE

Stručnjaci otkrivaju prave razloge

Foto: Pixabay/Tumisu

Brak bi trebalo da se temelji na ljubavi, poštovanju i naravno – odanosti.

Ipak, nema svaka priča srećan kraj, te je glavni problem u brojnim vezama, upravo preljuba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koliko je varanje partnera nažalost postalo uobičajena stvar, pokazalo je i jedno istraživanje, na osnovu kog je otkriveno da je 2,2 odsto oženjenih muškaraca izjavilo, da su imali više partnera tokom godine. Generalno, prema istraživačima, između 15 i 25 odsto oženjenih Amerikanaca ima afere, a tome su, po rečima stručnjaka, muškarci više skloni u odnosu na žene.

Baš iz tog razloga, postavlja se pitanje zašto muževi koji varaju ne žele da se razvedu, ali i dalje nastavljaju sa neverstvima.

Stručnjaci ističu ove razloge zbog kojih neverni partneri i dalje ostaju u braku.

Foto: Freepik/ gpointstudio

Vaš dom je i dalje sigurno mesto za njega

On vas poznaje oduvek, kuvate mu i brinete o deci. Prija mu život i traži aferu jer želi da pokuša nešto novo, ne nužno zato što želi da promeni život. Dom za ovakvog muža je sigurno utočište.

U njegovoj glavi nema pitanja da li treba da ode. On to ne želi jer bi mu bez supruge bilo teško da upravlja kućom. Možda više nema ljubavi, ni strasti, ali postoje prijateljstvo i poštovanje. Sve što želi je zona komfora.

Bila mu je samo potrebna “pauza”

Sve je u redu, volite se, ali, njemu je samo bio potreban “predah” od ustaljenosti ki bilo mu je potrebno da sledi neke avanturističke ideje, takoreći, da se “ponovo oseti živim”.

Foto:Freepik/freepik

Misle da je rešenje srećnog života druga žena

Kad muškarac prevari ženu, logično je da ona prođe čutav spektar osećanja. Glavno pitanje je upravo to “Zašto?”

Nije izgledao kao da želi da napusti porodicu.

Odgovor je bio jednostavan. Nije to učinio zato što sa njom nešto nije bilo u redu, ili zato što je bila grozna supruga. Učinio je to jer je on taj koji je problem.

Neki muškarci misle da će se, ako postoji nova žena, nešto promeniti i postaće srećni, ali to se ne dešava.

Svađa, Foto:Freepik/Freepik

Nema dovoljno hrabrosti za nov početak

Sa svojom suprugom živi već deset godina i bio je savršen suprug i otac, ali iznenada je upoznao svoju srodnu dušu. Terapeut Daglas La Bjer ovo naziva aferom “Um – telo”. Ovaj novi osećaj može biti vrlo moćan i jesti vas iznutra.

Ponekad, u takvim slučajevima neki muškarci se zapravo zaista razvedu. Ipak, mnogo je više onih koji to ne mogu jer je njihova psihološka veza sa suprugom ogromna.

Zbog dece

Sa jedne strane, izuzetno je bolno razdvajati se od dece i ne biti u mogućnosti da sa njima provodite vremena koliko želite. Ove stvari mogu sprečiti mnoge ljude da se razvedu, čak i ako nisu srećni zajedno.

Možda više nema ljubavi između supružnika, ali odgovornosti su i dalje tu i ovi lanci mogu biti vrlo jaki.

Foto:Pexels/Ketut Subiyanto

Nije mu finansijski isplativo da se razvede

To bi značilo da mora da podeli imovinu. A onda bi morao opet da se ženi tom ljubavnicom, pa opet da bude na istom…

Ne želi da prolazi kroz emotivan bol zbog razvoda

Reč “razvod”, izaziva milione loših emocija i asocijacija. Uključuje bavljenje advokatima, borbu, podelu imovine i pregovaranje o upravljanju vremenom za decu.

Neki muškarci više vole da sve ostave kako jeste, samo da ne bi morali da prolaze kroz suze, bes i viku koji dolaze sa ovim iskustvom. Čak i ako više nema zdrave veze, jednostavno je lakše pronaći ljubavnicu.

Neraspoložen mušarac, Foto:Freepik/cookie_studio

Vuče probleme iz prošlosti

Ovakvi tipovi muškarca ne mogu da izgrade zdrav odnos. Bore se sa jakim osećanjima prema suprugama, ali i prema ljubavnicama. Ne mogu da se odluče za samo jednu ženu.

Shvatio je da je prevara bila greška

I poslednji razlog – da, on je prevario i bolno postao svestan šta je učinio i šta može da izgubi. Ovakvi tipovi muškaraca uglavnom više ne ponavljaju grešku.

Da li biste se radije razveli ili oprostili partneru ako biste saznali da je imao aferu? Verujete li da je moguće voleti nekoliko ljudi odjednom?

Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar