Novosti u Biblioteci grada Beograda: Saznajte šta je izložba “Napolju je unutra”

Izložbu će ljubitelji umetnosti moći da posete do 9. novembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Mika

Ambijentalna postavka kolaža i objekata predstavlja koncept izložbe “Napolju je unutra” Milene Putnik, koja će večeras od 19 sati biti otvorena u Atrijumu Biblioteke grada Beograda, a trajaće do 9. novembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Milena Putnik je magistar slikarstva i doktor umetnosti, izlagala je na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu, i za svoje radove dobila je više nagrada među kojima se ističe “Mangelos” za mladog umetnika 2005. godine.

Iz pepela se uzdigla umetnost: Od ostataka eksplozije u Bejrutu vajar napravio neverovatnu skulpturu

Autorka Putnik izložbom u Atrijumu BGB objedinjuje kolaže nastale u poslednjih godinu dana i objekte – “horizontalne kolaže”, sklopljene u samoj galeriji, od materijala kao što su termofolija i staklo. Posebnost ove izložbe “Napolju je unutra” čini intervencija u atrijumu galerije, koja uključuje i rad specijalne gošće izložbe, umetnice fotografije Lane Vasiljević.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?

Iz programa izložbe, kustos Slađana Petrović Varagić, istoričarka umetnosti, zapisala je sledeće: “Izložba Milene Putnik uvodi zapažen tematski zaokret u umetnički izraz autorke, iako se može reći da proizilazi iz bavljenja prostorom u okviru njene dosadašnje umetničke prakse. Ovom izložbom autorka dopušta sebi da fokus pomeri na unutrašnji prostor i introspekciju i na preispitivanje sopstvenih relacija, a fotografija u kolažu umetnice ima posebno mesto, dok tekstualni fragmenti uvode nova značenja.”



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar