Dobro pogledajte ovaj grb SANU: On krije veliku TAJNU, vidite li nešto čudno na njemu? (FOTO)

Na prvi pogled nikom ne bi palo na pamet da je ovde nešto sporno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: cirilicabeograd.rs printscreen

Nije tajna da se širom centra Beograda puno puta može ugledati neki simbol, znak, pa i građevina koja je svojevremno napravljena ili postavljena kao posveta masonskim ložama.

Mnogi uticajni Beograđani u prošlosti su bili eminentni članovi masonskih loža čija spominjanja danas “na prvu loptu” svima predstavljaju nešto loše i pogubno po čovečanstvo.

Da li je zaista tako ili ne, nećemo sad dublje ulaziti u analizu, ali na Redditu je otkrivena još jedna tajna iz centra srpske prestonice.

Na grbu Srpske akademije nauke i umetnosti u Knez Mihailovoj ulici, može se videti baklja koja, kako neki tvrde, predstavlja “Baklju Lučonoše, odnosno Lucifera Svetlonoše, nosioca svetlosti u masonskoj mitologiji”.

Više puta sam čuo da je Beograd prepun masonskih simbola. Da li znate nešto o tome? from r/serbia

Ovu tvrdnju potkrepili su još neki korisnici Reddita, ali jedno je sigurno – još 1995. je upravo ispred SANU podignuta prva veća prašina kada je reč o uticaju masona na svakodnevni život Beograđana, pa i Srba generalno.

Ispred SANU je te godine postavljena bronzana piramida uz formalno objašnjenje tadašnjih gradskih vlasti da je reč o spomeniku nauci.

Povod za postavljanje nađen je u izložbi “Svet merenja” koja je tada održana u Galeriji SANU. Vrh piramide, odsečen od tela kojem nedostaje samo “svevideće oko”, činio je potpuno istovetnom kao što je ona na novčanici od jednog dolara.

Stoga se i ne može smatrati ničim drugim do jasnim masonskim potpisom i upečatljivim simbolom slobodnih zidara.

Neka imena će vas iznenaditi: Ovo su najpoznatiji SRBI MASONI koji su bili deo tajnih društava



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar