KORONA PRETI

Alarmantno predviđanje profesora Kočovića podiglo je Srbiju na noge! Pažljivo pročitajte ovo upozorenje

Srbija se, kako kaže, drži fantastično, mada nije više najbolja u Evropi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen / RTV Pink

Ekspert u oblasti informacionih tehnologija prof. dr Petar Kočović rekao je jutros da svakodnevno radi prognoze porasta broja obolelih od koronavirusa, ali da ovakvu “eksploziju” u Evropi nije mogao da predvidi.

Kočović je pojasnio da Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) zemlje deli po zonama koje su označene bojama: zelena zona (od 0 do 15 zaraženih na 100.000), žuta zona (15-30 zaraženih na 100.000), crvena zona (30-50 zaraženih na 100.000) i ljubičasta zona (50+ zaraženih na 100.000 stanovnika).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nemci su uveli ljubičastu zonu, a ako gledamo broj zaraženih u nekim zemljama, mogli bismo uvesti i recimo tamnoljubičastu zonu. Izrael je, na primer, imao više od 1.100 obolelih na 100.000 ljudi, a Srbija je tada imala 20. Crna Gora je imala u jednom trenutku 620 obolelih, a sad su na 550 – kaže Kočović.

Dr Kočović se uključio u program RTS i rekao ZABRINJAVAJUĆE podatke! Na ulici nam preti ova STRAŠNA stvar

Srbija se, kako kaže, drži fantastično, mada nije više najbolja u Evropi. Naša zemlja od juče, kako kaže, ima 32 obolelih na 100.000 stanovnika.

Dodaje da će treći talas u Srbiji biti gotov oko Nove godine, ali naglašava da je reč o dugoročnoj prognozi koja je sama po sebi i neprecizna.

– Ušli smo u crvenu zonu i trend rasta će se nastaviti narednih šest dana. Ako budemo uspeli da izbegnemo ono što se dešava u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori onda možemo da očekujemo da sve bude kako treba – kaže Kočović.



Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. Nesto je krenulo naopacke. Lekar se bavi predvidjanjem koristeci matematicki model sa bezbroj nepoznatih, drugi elektrotehnikom bez da poznaje osnove ali mu pomaze sportista br.1.Pa gde ovo ide?

    Odgovori

Ostavite komentar