Povežite se sa svojom INTUICIJOM: Jednom vežbom smirite um i aktivirajte unutrašnju ENERGIJU

Buđenje čeone čakre će vam pomoći u tom procesu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepic.diller

Veruje se da je za povezivanje sa intuicijom najbitnija čeona čakra, odnosno šesti energetski centar, poznat kao treće oko.

Ovim okom mi vidimo sve ono što običnim očima ne možemo, tako da ćemo preko ovog unutrašnjeg centra zapravo biti u mogućnosti da jasno prepoznamo suštinu iznad forme u svakoj situaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Glavna funkcija ovog centra je da nam obezbedi uvid u svrhu našeg postojanja, jasnoću u pogledu prirode sopstvenih i tuđih postupaka, kao i mogućnost stalnog širenja sopstvenih i tuđih vidika.

Vežba za aktiviranje čeone čakre

Ovaj energetski centar zauzima poziciju između naših obrva ili malo iznad. On predstavlja komandni centar našeg uma. S obzirom na to da su vežbe za ovaj energetski centar veoma suptilne, potrebno je da omogućimo sebi udobnost, prostor, samoću i mir za ovaj set vežbi.

Najbolje je da započnete kratkom uvodnom meditacijom, vežbama svesne pažnje ili makar kratkim boravkom u udobnom meditativnom sedećem položaju u trajanju od nekoliko minuta. Omogućite svom umu da se potpuno smiri, a vašem telu da se opusti.

Žena meditira, Foto:Pixabay/lograstudio

Zatim, zauzmite položaj na stomaku, sa blago razmaknutim nogama i otvorenim stopalima, kao u poziciji krokodila, a savijene ruke smestite ispod glave, tako da vam podlaktice zatvaraju oči.

Tokom ove vežbe, važno je da se stimulacija čula vida svede na minimum, držite oči zatvorene ili ih prekrijte povezom/maskom za spavanje.

Sav fokus neka vam bude na stomaku, a zatim započnite abdominalno disanje, osećajući kako se čitavo telo lagano podiže i spušta, pri svakom udahu i izdahu. Ostanite u tom položaju oko dva minuta.

Žena diše, Foto:Freepik/yanalya

Potom se, ne otvarajući oči, prebacite u položaj na boku, blago savijenih kolena. Potrebno je da ispod glave postavite savijeni peškir, jastuk ili ruku, da bi se položaj glave poravnao po visini sa položajem osnove kičme.

Ako ste se okrenuli prvo na desni bok, vežbu započinjete od leve nozdrve. Udahnite kroz levu nozdrvu, a zatim sa izdahom, pažljivo pratite prolazak daha duž kičme, kroz čitavu levu polovinu tela, sve do osnove kičme; zatim sa udahom, obrnutim putem, pratite dah od osnove sve do leve nozdrve i vrha nosa. Ponovite vežbu 5–6 puta, pa promenite stranu.

Nakon što završite vežbu, vratite se u sedeći položaj za meditaciju i fokusirajte se da osetite energiju kroz svoje telo.



Izvor: Objektiv.rs, lovesensa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar