Da li je web spreman za ljubaznost? Upoznajte novu društvenu mrežu – Telepath (VIDEO)

Osnivači platforme su nostalgični za ranim danima interneta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Telepath

Nema sumnje da su nas moderne društvene mreže izneverile, ispunjene govorom mržnje i zlostavljanjem. Danas brojne platforme pokušavaju da povrate stari model, uz pomoć tehnologije i različitih strategija.

Clubhouse koristi audio-razgovore, Twelve eliminiše clout chasing, a nova društvena mreža Telepath, vodi se pravilima fokusiranim na ljubaznost, suzbijanje zloupotreba i blokadi lažnih vesti!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nijedna društvena mreža nije uspela da postigne ono što Telepath tvrdi da će moći da uradi, u smislu moderiranja sadržaja. Ambicije su optimistične, a kako je mreža i dalje u privatnoj beta-verziji, nisu testirane u većim razmerama.

Web nije zabavan kao ranije

Kada govorimo o Telepathu, jasno je da su osnivači nostalgični za ranim danima weba.

Imao sam mnogo koristi od upoznavanja ljudi putem interneta, stvaranja odnosa i razgovora. Ali, internet nije zabavan kao nekada”, kazao je izvršni direktor kompanije Ričard Henri.

Anonimnost koju nude mreže poput Reddita i Twittera otežava ljudima da uspostave stvarne kontakte. Telepath, sa fokusom na razgovore, ima cilj da to promeni.

Brojne opcije

Na Telepathu se registrujete brojem mobilnog telefona i imenom, a potom možete pronaći i zapratiti druge korisnike, ili se pridružiti zajednicama (zasnovanim na interesima).

Dok čitate postove možete staviti “Thumbs Up” na sadržaj koji vam se dopada, ili “Downvote” ako nije po vašem ukusu.

Imate opciju da odgovorite, isključite zvuk, blokirate i koristite @usernames da biste nekoga označili.

Još jedan zanimljiv detalj – sve na Telepathu nestaje nakon 30 dana! Niko neće kopati po vašim postovima od pre jedne decenije da bi vas postideo u sadašnjosti.

Pravila se moraju poštovati

Korisnici koji se pridruže Telepatu moraju se složiti da budu “ljubazni”, što je pravilo broj jedan. Takođe, ne smeju napadati jedni druge na osnovu identiteta, niti uznemiravati.

Moraju da koriste pravo ime ili “omiljeno” ime (ako su transrodne osobe). Lažne vesti su apsolutno zabranjene.

Iako Telepath ima svega 4.000 korisnika u beta-verziji, tim za moderaciju svakodnevno brine o postovima iz hiljade različitih sadržaja.

U slučaju da prekršite pravila, administratori će vas prvo upozoriti na grešku, i dati šansu da je ispravite.



Izvor: PCPress.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar