PRISVAJAJU VELIKANA

Bugari nam UZIMAJU najmoćnijeg srpskog vladara! Tvrde da imaju DOKAZ da je car Dušan bio Bugarin (FOTO)

Dušanova majka, Teodora je bila bugarskog porekla, pa je sigurno zato iznesena težnja da komšije prisvoje cara Dušana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Car Dušan

Za vreme vladavine Dušana Nemanjića koji je krunisan za prvog srpskog cara 1346. godine u Skoplju, tada srpskoj prestonici, Srbija se prostirala na ogromnoj teritoriji na kojoj se danas nalazi nekoliko država.

Pod Dušanovom vlašću, srpski uticaj je proširen do obala Egejskog mora i Svete Gore. Za vreme najvećeg teritorijalnog osvajanja, srpska država se prostirala na teritorijama današnje Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Grčke, Albanije, delovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno, Srbije. Ili, ukupno preko 250.000 kilometara kvadratnih prostora na kome su živeli Srbi, Bugari, Grci…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od svih naroda kojima je vladao srpski car, očigledno se danas jedino Bugari ne slažu sa činjenicom da je Dušan Nemanjić bio Srbin, pa se tako pojavila informacija kojom se tvrdi da je bio bugarskog porekla!

Stefan Nemanja nije jedini Nemanjić koji ima spomenik u Savskoj ulici! Prolazite pored njega 18 godina

Naime, na Tviteru je osvanuo podatak sa profila “bulgarian.thruth” u kom se navodi da je Dušan Silni imao čak 50% bugarskog porekla, a kako su po nepostojećoj računici izračunale komšije, naš prvi car bio je Srbin samo 6.25%.

Dušanova majka, Teodora je bila bugarskog porekla, pa je sigurno zato iznesena težnja da komšije prisvoje cara Dušana.

Poreklo cara Dušana

Milutinov (verovatno vanbračni) sin i neželjeni naslednik Stefan Uroš III Dečanski (Milutin je, naime, presto namenio mlađem sinu Кonstantinu, dok je starijeg sina – Dečanskog – pokušao da oslepi, nakon što je ovaj digao pobunu), bio je u prvom braku, oko 1293. godine, oženjen Teodorom, kćerkom bugarskog cara Smilca.

Teodora je bila majka najmoćnijeg srpskog vladara – cara Dušana (umrla 1322. godine). Smilec, deda cara Dušana, bio je bugarski velikaš. Došao je na carski presto 1292. godine. Bio je oženjen kćerkom vizantijskog sevastokratora Кonstanina Paleologa (brata vizantijskog cara Mihaila VIII Paleologa).

Pravo ČUDO na HILANDARU! Prošli su vekovi, a simbol velikog srpskog carstva i dalje rađa (FOTO)

Prema tome, car Dušan je posredstvom svoje babe, bugarske carice i vizantijske princeze, imao dodatni osnov da pretenduje na carski presto Vizantije. Stefan Dečanski i Teodora su, pored Dušana, imali još jednog sina – Dušicu, koji je umro mlad u Carigradu, u vreme progonstva njegovog oca Stefana Dečanskog.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. MAJKA BILA BUGARKINJA. SAMIM TIM SE NE MOŽE REĆI DA JE SAMOPROGLAŠENI CAR DUŠAN BIO SRBIN. (ETNIČKI) UOSTALOM SE SAM PROGLASIO ZA CARA SRBA, BUGARA, GRKA, ALBANACA.

    Odgovori

Ostavite komentar