Sinonim za ELEGANCIJU i stil: Ove jeseni “tvistujte” uz TVID (FOTO)

Budite jedinstveni!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Instagram/ chloevandebussche/ annasyren

Kako vreme postaje sve hladnije, polako ali sigurno odustajemo od laganih tkanina, a mesto ustupamo toplijoj odeći.

A kad smo kod toplije odeće, kako da preskočimo tvid?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uostalom, ovih dana, ulice su preplavljene neodoljivim kombinacijama, koje su “prošetale” ne samo dame, već i gospoda, ali i deca.

Nastao je u Škotskoj još u 18. veku, a isprva je bio samo u zemljanim bojama. Škotske tkalje želele su da naprave gušću i težu tkaninu, a razvojem “kepera” (dijagonalne linije koja prolazi kroz tkaninu), došlo se do onoga što je danas prepoznatljivo kao tvid. Ovaj naziv zapravo je nastao kao greška u spelovanju, kada je jedan londonski trgovac pogrešno pročitao “tweel” kao “tvid” i od tada je ovaj termin u upotrebi.

Isprva se koristio ponajviše za spoljnu odeću, jer se za tkaninu tvrdilo da je izdržljiva i večna.

Vreme kada je bio najpopularniji su svakako pedesete, kada je bilo gotovo nezamislivo, nemati u ormaru barem jedan komad.

Najveću slavu donela mu je Koko Šanel, čiji su sakoi od tvida i dan, danas izuzetno popularni, ali i simbol stila i prestiža.

Ove jeseni, tvid se vratio na velika vrata i to i kroz kapute, sakoe, suknje, haljine i šortseve, a čak se i torbe rade sa ovim dezenom.

View this post on Instagram

Tweed bags ? #tweedbag #elegantbag #tweed #chic

A post shared by ? ?? ????????? ? (@leclassique_international) on

Blejzer jednostavnog, a prepoznatljibog kroja, daće posebnu dozu glamura svakom autiftu.  Bitno je samo da izaberete pravu dužinu i da naramenice dobro stoje.

View this post on Instagram

Tweed jackets ?

A post shared by Anna Syren (@annasyren) on

Sa druge strane, ukoliko ste ljubitelji haljina, ovako nešto odlično će se uklopiti u svako radno okruženje. Dobra tašna i čizmice i spremne ste za polazak!

Kapri pantalone su takođe must – have ove sezone, pa zašto ne biste izabrale model od tvida? Udobne i tople, a divno se kombinuju i uz obuću na štiklu i uz ravne modele.

Ukoliko volite slojevito oblačenje, jednostavna haljina na bretele, sjajno će se kombinovati sa rolkama koje su jedne od odevnih komada koji su naročito popularni.

View this post on Instagram

Tweed dress lover ✨

A post shared by Anna Syren (@annasyren) on

Sa druge strane, tu su i šortsevi sa dubokim strukom, ali jedan mkodel je posebno popularan.

Pored modela A – kroja, jedan od modela koji Srpkinje obožavaju su i tvid šortsevi na preklop. Idealno prikrivaju višak kilograma, a sjajno se kombinuju, što uz košulje i sakoe, tako i uz meke džempere, rolke, romantične bluze i slično.

Kad je u pitanu muška moda, tvid je takođe sve zastupljeniji. Počev od jakni i sakoa, pa do kaputa i prsluka, pogotovo je popularan kad su u pitanju beretke i kačketi, pogotovo jer svi govore da nas čeka hladnija zima.

View this post on Instagram

Привет из Бельгии ?? ⠀ Сегодня мы хотим вас познакомить с брендом Herman, который был основан в 1874 году в городке Веллен ☺️ ⠀ История началась с путешествия Джастина Хермана. Именно там господин Херман, обычный житель из маленького городка, познакомился с торговцем шляпок, который пытался продать свой маленький бизнес… ⠀ Джастин пропутешествовал 3 года, чтобы вдохновиться элегантностью высшего общества и продолжить свою карьеру в маленькой деревне в Арденнах. Именно там зародилась большая часть моделей из его первой коллекции ? ⠀ Благодаря традициям, передававшимся от отца к сыну, бренд является не только бельгийским, но и международным эталоном по разнообразию и качеству головных уборов ?

A post shared by ГОЛОВНЫЕ УБОРЫ ШЛЯПЫ КЕПКИ (@hatsandcaps.ru) on

Sa druge strane, i dečiju modu nisu mimoišli modeli od tvida. Zaista jedinstven način da vaša mala princeza bude trendi i elegantna, pogotovo ako imate neku proslavu ili rođendan. Udobno, a lepo i drugačije.

Zato, dobro pogledajte ormare vaših mama i baka, ili sledeći put u kupovini, obratite pažnju na neki od modela koji zapravo nikad ne izlaze iz mode, te je ulaganje u neki klasičniji kroj uvek dobar izbor.

Pogledajte još neke primere i pišite nam da li volite ovaj trend.

View this post on Instagram

This tweed set ?

A post shared by Anna Syren (@annasyren) on

View this post on Instagram

one of these days these boots are gonna…

A post shared by Brigitte Dewes (@badgirlweirdgirl) on



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar