Posle panike zbog “vode koja gori” kraj Zrenjanina oglasili se nadležni

Direktor postojenja za prečišćavanje pitke vode rekao da Stajićevo nije ni prikačeno na mrežu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter printscreen/@intelektualnost

Bojan Dimkić, direktor postojenja za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu, reagovao je nakon jučerašnjeg uzbunjivanjava sa metanom i paljenjem vode u selu Stajićevo, ističući da pojava metana u vodovodnoj mreži naseljenim mestima, Stajićevo i Belo Blato, posle niza zlonamernih komentara, nema nikakve veze sa vodom koja izlazi iz fabrike, jer ta mesta nisu prikačena na gradsku mrežu.

Gori voda kraj Zrenjanina: Pojavio su šokantan snimak, ljude brine šta je u cevima (VIDEO)

“Od utorka 29. septembra vodosnabdevanje grada Zrenjanina ponovo se vrši preko postrojenja za prečišćavanje pritke vode i od tada Zavod za javno zdravlje u Zrenjaninu, svakodnevno uzima uzorke i analizara vodu koja izlazi iz našeg postrojenja”, kaže Bojan Dimkić, uz napomenu da je potrebno pet do sedam dana kako bi analiza bila kompletna, a tek je iz Zavoda dobijena prvu analiza vode od uzorka koji je uzet 29. avgusta ove godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema važećem ugovoru sa JKP „Vodovod i kanalizacija” postrojenje je u obavezi da na izlazu isporuči vodu koja je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a za analize vode u samoj mreži su nadležni JKP „Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin i Zavod za javno zdravlje.

Uhapšeni bivši čelnici grada i zrenjaninskog “Vodovoda”

Očekuje se ispiranje sirove vode

Voda iz fabrike vode, koja je u skladu sa pravilnikom, trebala bi, po procenama stručnih lica, da u kratkom roku ispere sirovu vodu u mreži i da će nakon toga analize biti u sladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar