OTVORIO DUŠU

Koštunica je štitio Legiju! Ispovest Vuka Draškovića zapalila je Srbiju, otkrio je sve o čemu je ćutao

Formirao sam koaliciju DOS koja je kasnije ubila SPO, rekao je Vuk Drašković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Douglas Abuelo/Polaris/Profimedia, Printscreen/Youtube/Espreso

Književnik i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da se u DOS razočarao još pre petooktobarske revolucije i govori o tome da li je na neki drugi način mogao da se sruši Milošević, ko je kriv za izneverena očekivanja građana i da li se i dalje borimo s ostacima režima devedesetih.

“Danas mislim da je to moja najveća politička greška i kajem se zbog toga. Formirao sam koaliciju DOS koja je kasnije ubila SPO. To se desilo 10. januara 2000, neposredno nakon masakra na Ibarskoj magistrali, jer sam želeo da okupim sve snage za rušenje Slobodana Miloševića i njegovog terorističkog poretka. S teškom mukom prešao sam preko činjenice da nijedan lider opozicije, koje sam okupio tog 10. januara, posle četvorostrukog ubistva meni najbližih na Ibarskoj magistrali nije došao na sahranu, nije izjavio saučešće, nije me nazvao ni telefonom. Čini mi se da su se radovali mojoj i nesreći SPO. Preživljeno iskustvo mi kazuje da sam grešio i kad sam formirao i sve druge koalicije opozicije: Depos 1, Depos 2, Zajedno. Osnaživao sam slabe, a slabio SPO, poklanjao mandate, mirio ih, vukao za sobom u borbu. Zauzvrat, vodili su neprekidnu hajku na SPO, šurovali s Udbom, odlazili na ratne Pale kao na hodočašće i optuživali me za nacionalnu izdaju. Svima njima činio sam samo dobro, ali nisam vodio računa o posledicama”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Drašković je dao odgovor na pitanje da li je uopšte bilo moguće srušiti Miloševića bez podrške vrha državne bezbednosti?

Ideologija srpske crkve je SMRT, to je UBILO Jugoslaviju! Ispovest Vuka Draškovića zapalila je Balkan

“Milošević i cela piramida državnog terorizma već su bili pred samourušavanjem. SAD, EU, ogromna većina građana Srbije, većina časnih ljudi u državnom aparatu, u vojsci i policiji, radili su na totalnom slomu diktatora i zločinačkog režima. Uplašeni od kazni koje ih čekaju, temelji državnog terora — DB, JSO, Legija, “zemunci”, u zlodela umešani generali vojske i policije – nude savez DOS-u u obaranju svog padajućeg vrhovnog komandanta. I DOS prihvata zagrljaj s njima. I ne samo to. Sve njih, posle Miloševićeve ostavke, DOS proglašava za oslobodioce i heroje petog oktobra. I prepušta im vlast nad Srbijom. Svakodnevno su ubijali koga su hteli, u Beogradu i celoj Srbiji, pljačkali, reketirali, kidnapovali bogatije ljude i njihovu decu… Priče da Milošević nije mogao biti oboren bez pomoći Legije i “zemunaca” sramota su za sve lidere DOS-a, a pre svega za Đinđića i Koštunicu”.

Lider SPO je objasnio i kako gleda na ulogu Koštunice u padu Miloševića, a nakon toga i na vlasti:

“Samim tim što je pristao na koaliciju sa Legijom i zemunskim klanom, Koštunica se legitimisao i tu nije potreban nikakav komentar. Dodatno se legitimisao posle petog oktobra. Bio je zaštitnik Crvenih beretki, Legije, nije dopuštao smenu Radomira Markovića, šefa Miloševićeve DB. Žestoko se protivio i izručenju Miloševića Tribunalu u Hagu”.



Izvor: Blic

Komentari (5)

  1. Што се тиче Драшковића уништио је СПО који је био кичма борбе оротив ком. режима Слободана милошевића. онда је пљунуо по целом СПО у и кад му је неко са стрране затражио, пустио низ воду стотине хиљада оних који су због своје борбе жртвовали најбоље године живота. Што се тиче београдске врхушке СПО, то је само неколицина људи која се није разликовала од комунистичке жгадије. Исто тако после 5. октобра праве лустрације нема и огромна већина у МУП-у, правосуђу и управи остаје на својим местима уз много јуловаца превртача.

    Odgovori
  2. Slina od coveka Vuk Draskovic opet pljuje po najboljim i najcasnijim ljudima, po SPC, po jedinom coveku koji je bio na vlasti a nije ukrao nista, po Voji Kostunici. I zivi svoj skromni zivot , sto se za Vuka Draskovica ne moze reci. Nakrao se SPO stanova za vreme vlasti u Beogradu. Pa ti si najveca lopuza svih vremena ..ne samo izdajnik.

    Odgovori

Ostavite komentar