KAKAV MEČ!

SENZACIJA na startu ABA lige: Debitant iz Čačka pobedio Partizan u Hali sportova! (VIDEO+FOTO)

Borac je u 1. kolu pobedio favorizovane crno-bele 87:78 u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ABA liga/KK Partizan

Košarkaši Borca pobedili su večeras Partizan 87:78 u prvom kolu regionalne ABA lige u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Čačanski tim napravio je iznenađenje u Beogradu i pobedom je debitovao u najjačem rangu regionalne lige.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ekipa Marka Marinovića tokom celog meča je vodila, imala je dvocifrenu prednost u nekoliko navrata, koja je iznosila i plus 15, bila je bolji rival, a do trijumfa gostujući tim vodio je Radovan Ðoković sa 12 poena, po jedan manje postigli su Uroš Čarapić i Derik Tornton, Dušan Miletić i Brajs Džons su ubacili po 10 koševa.

U ekipi Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa 21 poenom, Nemanja Gordić je ubacio 13, dok je Erik Mika postigao 10.

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Partizan – Borac 78:87 na portalu Objektiv.rs.

Spustio se Partizan na minus 7 u 32. minutu, ali važnom trojkom Đoković vraća dvocifrenu razliku Borcu 61:71. U 34. minutu ponovo je Partizan na minus 64:71, greše Čačani u napadu, a onda Mozli prikucava 66:71. Partizan je tako blizu bio samo u prvoj četvrtini. Sada se lomi meč. Pet minuta pre kraja Jaramaz promašuje trojku, ali ponovo moćno prikucava Mozli 68:71. Kako važna trojka Đokovića 68:74, pa onda gosti još i kradu loptu. Faul! Kočović pogađa jedno od dva 68:75. Zakuvava se u Hali Sportova. Jaramaz poentira uz dodatno bacanje. Pogađa. I Todorović na drugoj strani zicer. U 36. minutu rezultat je 71:77. Trojka Jaramaza, ali uzvraća Đoković. Minut pre kraja 74:83. Kraaj, kakvo iznenađenje! Borac je na startu ABA lige srušio favorizovani Partizan 87:78!!

ČETVRTA ČETVRTINA

TREĆA ČETVRTINA

Borac nastavlja u istom ritmu u drugom poluvremenu. Velike probleme crno-beli imaju u skoku. Ponovo je 15 razlike 38:53. U 22. minutu Gordić pogađa flouter i dobija faul. Pogađa i slobodno bacanje 41:53. Nova trojka Partizana preko Jaramaza 46:56, Narandžić lako poentira na drugoj strani, pa pogađa Mika 48;58. Partizan je malo živnuo trojka Gordića, ali opet se Borac u 27. minutu vraća na dvocifrenu prednost 53:63. Ne daju se Čačani, Džons u 29. minutu pogađa za 55:68, Pejdž potom pravi korake… Dvocifrena prednost za Borac pred poslednju četvrtinu.

DRUGA ČETVRTINA

Gde su stali u prvoj, Čačani nastavljaju i u drugoj četvrtini. Miletić dovodi gostujući tim na plus 10 u 11. minutu 17:27, a onda crno-beli greše, napad je za Borac. Centar Borca ima tri slobodna bacanja posle faula Pejdža u pokušaju za tri pogađa sva tri, u 12. minutu je plus 13 za Borac 17:30. Na polovini ovog dela igre Čačani posle trojke Nerandžića vode 15 razlike (23:38)! U 17. minutu Borac ima prednost 32:43, serija Partizana 6:0 za 34:43. Međutim, uzvraća Borac, sa četiri poena, promašuje Jaramaz 34:47. Poenima Tortona ekipa sa Morave je na plus 15 34:49. Jaramaz je postigao poslednje poene u prvom poluvremenu. Čačani su potpuno iznenadili favorizovani Partizan, sjajna igra u Hali sportova. Borac na poluvremenu vodi 13 razlike 36:49.

PRVA ČETVRTINA

Prvi napad za Partizan, Jaramaz otvara utakmicu poenima za crno-bele, ali onda Borac uzvraća sa šest uzastopnih poena. U 4. minutu Čačani trojkom stižu do 4:9, uzvraća Jaramaz istom merom za 7:9. Sredinom ovog dela igre egal rezultat 11:11. Četiri poena je vezao posle grešaka gostujućih igrača Mika.

Partizan serijom 6:0 stiže do vođstva 13:11. Torton vezuje četiri poena, Borac u 7. minutu ponovo vodi 13:15. U finišu prvog kvartala ofanzivni skok Miletića koji poentira za 17:22. Odlična igra Borca u ovom delu igre.

— ABA Liga (@ABA_League) October 3, 2020

Pre početka utakmice minut ćutanja, kao i na evroligaškim terenima za Majkla Odža.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Partizan – Borac Čačak.

Vlado Šćepanović, trener Partizana NIS ovako je najavio utakmicu:

“Ekipa Borca je i pre tri nedelje pokazala na našoj pripremnoj utakmici da će biti težak protivnik za sve u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da iz meča u meč podižemo nivo svoje igre i beležimo pobede. Iako igramo kao domaćini, faliće nam publika da bi to na pravi način osetili prednost domaćeg terena. Opet, to je stara tema i stvar na koju ne možemo da utičemo, već samo da se trudimo da budemo najbolji u datim okolnostima.”

Marko Marinović, trener Borca, uoči meča:

,,Imamo mnogo težak raspored u prvih šest kola. Za debitantsku ekipu poput naše to je veoma nezgodno. Ali mi ćemo se potruditi da iz tih mečeva izađemo što je moguće pozitivnije. Svesni smo koliko će nam biti teško, ali mi smo dobro radili i trenirali, a nadam se da će to biti dovoljno. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo se prikazati publici u najboljem mogućem svetlu i da se nikad nećemo predati. Partizan je apsolutni favorit u susretu koji nas očekuje. Mi smo debitanti u ABA ligi i to moramo sve vreme imati na umu”.

Košarkaši Partizana u 1. kolu ABA lige dočekuju čačanski Borac u hali “Ranko Žeravica”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar