Meštani se plaše, turistima kolena DRHTE od straha: Na ovom sablasnom brdu stoji 100.000 KRSTOVA (VIDEO)

Prizor zbog kojeg nikom nije svejedno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Petr Borec

Na 12 kilometara severno od gradića Šljauljaja nalazi se jedno brdo po kojem je Litvanija takođe postala veoma popularna u svetu turizma.

Brdo krije veliki broj tajni i legendi, ali jedna stvar vidi se i “iz aviona” – na njemu počiva više od 100.000 krstova!

Prema najrealnijoj legendi, jedan meštanin je selu oko 1850. godine rekao da će, ako ozdravi, podići veliki krst na brdu u znak zahvalnosti Bogu. On je i ozdravio i krst je i postavljen. Njegovim primerom vodili su se i ostali meštani, pa je posle nekoliko godina na brdu bilo već više stotina krstova.

Druga legenda kaže da su poprilično jezivi krstovi počeli da se dižu na brdu posle ustanka protiv Rusa, kada roditelji nisu mogli da dođu do tela poginule dece, pa su zbog njih donosili samo krstove na brdo.

Zbog toga se Brdo krstova danas tumači kao simbol stradanja litvanskog naroda, ali i mesto gde ljudi dolaze da se mole.

U vreme komunizma, bilo je više pokušaja da se Brdo krstova uništi, ali nikada nisu tvorci te ideje uspeli u nameri. Štaviše, krstova je sve više i više. Zbog takvog, za mnoge sablasnog prizora turisti koji hrle ka Brdu ostaju u potpunosti zatečeni.

Dolaze kao omađijani na Brdo, a tamo stoje u nekakvom polu-hipnotisanom stanju i posmatraju krstove. Mnogima zbog strahopoštovanja prema Brdu klecaju kolena, pa kad ga obiđu brže-bolje jure nadole u civilizaciju.

Samo u toku protekle decenije, bilo je više stotina turista koji su sa sobom donosili krstove, makar i one najmanje koje bi proboli u zemlju i ostavljali na Brdu “za sreću”.

Milan pronašao u dvorištu 2 KESE pune PARA: Pratili ga i snimali, a onda su svi oko njega počeli da umiru



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar