Otkrivaju znake STARENJA na licu: 7 KOZMETIČKIH proizvoda koje ne smete da koristite posle četrdesete

Pametno koristite šminku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Koža se vremenom menja, pa u skladu sa tim treba i menjati šminku i kozmetiku koju na nju nanosimo.

Nakon četrdesete godine života, naša koža proizvodi manje količine lipida, što dovodi do njenog sušenja i grublje teksture kože.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravo zbog toga je bitno da koristimo pogodnu šminku, ali i da neke proizvode izbegavamo.

Evo koji su to proizvodi za koje dermatolozi i profesionalni šminkeri tvrde da treba da se izbace iz upotrebe nakon četrdesete.

Grubi piling

Koža koja stari veoma je osetljiva, što znači da ne može da se nosi sa grubim i oštrim pilingom kao što je to nekada bio slučaj. Obnavljanje ćelija kože u dvadesetima dešava se na svakih dvadeset i osam dana, dok se u četrdesetima ovaj proces ponavlja nakon više od četrdeset dana. Birajte maske, sredstva za pranje lica ili serume koji sadrže nežne supstance.

Piling, Foto:Freepik/freepik

Tonik za lice na bazi alkohola

Većina tonika za lice je na bazi alkohola i namenjena je masnoj koži ili koži koja je sklona aknama, ali oni kožu lišavaju prirodnih masti i ulja, usled čega normalna koža može postati izrazito suva. Kako starite, tako hidratacija postaje sve važnija. Zbog toga bi trebalo da nakon pranja i čišćenja kože koristite gel za negu lica koji sadrži hijaluronsku kiselinu.

Sredstva za čišćenje koja previše pene

Pranje lica proizvodima koji pene uklanja esencijalne hranjive sastojke kože, što doprinosi nastanku suve kože, a vremenom može dovesti i do smanjene elastičnosti. Ovi proizvodi bogati su molekulama koje eliminišu nečistoće sa lica, ali ujedno mogu ukloniti i ulja i masti sa kože koja su odgovorna za njen glatki izgled. Zato bi trebalo da koristite kremaste proizvode za čišćenje kože koji ne pene.

Korektor, Foto:Freepik/Freepik

Teški korektori

Kako starite, koža oko očiju postaje sve delikatnija i tanja pa, ako je korektor koji koristite za prekrivanje tamnih kolutova oko očiju “pretežak”, onda će on istaknuti sitne bore oko očiju. Kremasti ili tečni korektor odlična su opcija, jer koža nakon njihovog nanošenja neće izgledati suvo i brašnjavo. Nakon što nanesete korektor, štapićem za uši uklonite sav višak proizvoda koji se možda zadržao u nekoj od sitnih bora ili linija.

Svetlucava senka

Ovaj tip senke samo može da naglasi sitne bore i crtice oko očiju. Svetlucave čestice na kapcima mogu da privuku pažnju na tragove starenja, pa je zbog toga bolje da koristite kremaste ili mat senke sa baršunastim ili satenskim završetkom koje će smanjiti diskoloraciju i ublažiti sitne linije.

Maskara, Foto:Pixabay/Bru-nO

Vodootporna maskara

Brojna istraživanja pokazuju da posle četrdesete godine života gubimo više trepavica i da one sporije rastu, pa nam trepavice postaju kraće i tanje. Vodootporna maskara je teška za skidanje, a njenim skidanjem može doći do pucanja ili čupanja već krhkih trepavica. Umesto vodootporne maskare, koristite opcije koje su rastvorljive u vodi ili koje se mogu skinuti pranjem.

Karmini, Foto:Pixabay/ moritz320

Tamni karmin

Tamne usne mogu nekada da izgledaju glamurozno, ali će uglavnom preuveličati izgubljenu punoću na bočnim stranama usana, što se dešava kako starite. Naglasiće i znakove starenja koji se pojavljuju oko usana. Da bi usne izgledale punije, ružičaste i svetlucave nijanse su idealna opcija.



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar