Androide vreba OPASNI trojanac! Može da ukrade lozinke 226 aplikacija (VIDEO)

Ukoliko "zarazi" vaš mobilni telefon sprovešće brojne akcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / gfk DSGN

Android telefoni su najpopularniji na svetu, ali istovremeno najviše na meti sajber-kriminalaca. To pokazuje i otkriće stručnjaka kompanije ThreatFabric, koji upozoravaju na malware Alien, sposoban da ukrade lozinke s čak 226 aplikacija!

Kako je saopšteno, Alien nije novina, već unapređena verzija ozloglašenog malicioznog softvera, poznatog kao Cerberus.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko “zarazi” vaš mobilni telefon sprovešće brojne akcije, poput prikupljanja osetljivih podataka, lozinki, a dozvoliće i hakerima pristup uređaju kad god požele.

Dugačak spisak meta

ThreatFabric otkriva da je na meti 226 aplikacija, među kojima su Twitter, Instagram, Snapchat, zatim brojne alatke za onlajn bankarstvo i trgovinu kriptovalutama.

Posebno zabrinjava što i dalje nije poznato kako malware pristupa uređaju i preuzima kontrolu. Iz tog razloga, stručnjaci iznova upozoravaju vlasnike Androida da budu vrlo oprezni, kada žele da “skinu” neku aplikaciju.

“Alien može da izazove veliku štetu! U stanju je da zaobiđe autentifikaciju u dva koraka (2FA), što malo koji malware može. Izuzetno je važno da ne preuzimate aplikacije s neoficijalnih App prodavnica”, navode istraživači.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar