VAŽNI PODACI

Krizni štab se HITNO obratio građanima! Ovo su važne poruke o koroni u Srbiji koje su poslali (VIDEO)

Građanima su se obratili dr Darija Kisić Tepavčević i dr Zoran Gojković

Foto: Printscreen / Tanjug

Predstavnici Kriznog štaba danas su se obratili javnosti, a to su učinili dr Darija Kisić Tepavčević i dr Zoran Gojković.

U protekla 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 7.422 osoba, registrovano je 75 novozaraženih, a jedna osoba je nažalost preminula.

Broj obolelih je manji u odnosu na jučerašnji presek.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na respiratorima je, prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja 22 pacijenta.

Upravo su objavljeni najnoviji podaci o broju zaraženih koronom u Srbiji! Situacija je malo bolja

U Beogradu je registorvano 36 osoba koje su pozitivne na korona virus, navela je dr Kisić-Tepavčević. Kako je dodala, manji je broj hospitalizacija i to su podaci koji ohrabruju.

– Spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom u Evropi u ovom trenutku. Uspeli smo da držimo stabilnu epidemiološku situaciju i nadamo se da će to tako i da potraje – navela je ona.

Foto: Printscreen / Tanjug

U KBC Dragiša Mišović je hospitalizovano 7 dece i 4 majke

Prošle su 4 nedelje od početka školske godine, navela je dr Kisić-Tepavčević koja je podsetila da je u prethodnom periodu zaraženo 36 dece školskog uzrasta.

– 21. septembra u osnovnoj školi je prijavljeno dvoje dece a u srednjoj jedno. Dan kasnije nije bilo prijavljene dece u osnovnim školama, dok je jedan bio u srednjoj. 23. septembra nismo imali nijedan slučaj, dok je dan kasnije jedan učenik bio zaražen u osnovnoj, a dvoje u srednjoj – rekla je ona.

– Ukupan broj u osnovnim školama je 39 dece, a u srednjim 16. Sem u jednom slučaju, radilo se o sporadičnom obolevanju. Reagovalo se praktično odmah i ta deca nisu išla u školu – navela je ona.

32.000 građana se vratilo u Srbiju

Ukupno je 32.000 naših građana prijavljeno, koji su se vratili u Srbiju.

Foto: Printscreen / Tanjug

– Kod njih 45 je, posle popunjavanja testa dobijen skor koji je ukazivao na prisustvo respiratorne infekcije i oni su dalje upućeni u kovid ambulantu – navela je dr Kisić-Tepavčević.

Nakon ulaska u zemlju, svi naši građani su u obavezi da se u naredna 24 sata prijave na portal e-zdravlje, podsetila je ona.

Dr Zoran Gojković naveo je da je trenutno 14 osoba na intenzivnoj nezi u KC Vojvodine, a da je troje pacijenata na respiratoru.

Foto: Printscreen / Tanjug

– Maksimalno se radi na skraćivanju lista čekanja – naveo je on.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar