Električna ofanziva: Novi Volkswagen ID.4 merka ceo svet (FOTO)

Naredne godine biće ponuđena i verzija sa 4x4 pogonom

Foto: Volkswagen

Volkswagen je debitovao na tržištu električnih automobila modelom ID.3, a predstavljanjem naredne generacije započinje globalnu ofanzivu.

Upoznajte ID.4, zasnovan na fleksibilnoj MEB platformi, koji se pozicionira u segmentu SUV i crossover modela. Planiran je za svetsko tržište, po početnoj ceni od 49.950 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda vam se njegova “jednostavna” spoljašnjost neće dojmiti, ali vozilo raspolaže s puno prostora i sofisticiranim sistemima.

Snažna baterija

Pogon je preuzet od modela ID.3, tačnije njegove najsnažnije verzije, koja podrazumeva elektromotor od 150 kW (204 KS) i i 310 Nm obrtnog momenta. Vozilo pokreće baterija od 77 kWh.

Kompanija je najavila da će naredne godine ponuditi i snažniju verziju ID.4 sa dva elektromotora i 4×4 pogonom. Taj model verovatno će nositi oznaku ID.4 GTX.

Domet automobila s jednim punjenjem je 520 kilometara, a u Volkswagenu ističu da je reč o realnoj, ne teorijskoj proceni.

Navigacija na glas

Kabina odiše minimalizmom, lišena je prekidača i dugmića, dok se sistemima pristupa i manipuliše putem displeja, veličine 10 ili 12 inča (koliko ste spremni da platite).

Navigacijom se može upravljati glasom, a dostupna je i usluga “We Connect Start”, koja spaja ID.4 s telefonom vlasnika. Veza se ostvaruje putem posebnih aplikacija, i služi za daljinsko nadgledanje vozila i (onlajn) razmenu podataka o situaciji u saobraćaju, prenosi Jutarnji.

Zapremina prtljažnika je 543 litra, ali ukoliko je zadnja klupa oborena, povećava se na 1.575 litara.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar