UDARILI NA LIDERA

HAOS u SPS! Funkcioneri socijalista u STRAHU, ostaju bez fotelja i PRETE

Socijalisti su sve nervozniji, jer nisu još sigurni ni da li će biti deo vladajuće koalicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv / Stefan Kojić

Zakonski rok za formiranje Vlade Srbije je 2. novembar, ali prema najavama predsednika Srbije i lidera najjače stranke u Srbiji Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića novi kainet u Nemanjinoj biće formiran pre roka.

Kako se bliži čas kada će sve biti poznato, pre svega koja će stranka zajedno sa naprednjacima naredne četiri godine formirati Vladu Srbije i koliko će resora dobiti tako se u SPS podižu tenzije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako saznaje Objektiv.rs socijalisti su sve nervozniji, jer nisu još sigurni ni da li će biti deo vladajuće koalicije, ali ni ako ih Vučić ponovo uzme kao koalicionog partnera koliko će resora dobiti.

Sasvim je izvesno da socijalisti neće više moći da dobiju onoliko resora kao što su do sada imali. Kao ministri sa kvote SPS već su prežaljeni Goran Trivan i Slavica Đukić Dejanović, dok se ostanku u foteljima, mogu nadati samo Ivica Dačić i Aleksandar Antić. Ponavljamo pod uslovom da naprednjaci i dalje žele u koaliciju sa socijaolistima.

PANIKA! Ministri iz SPS u strahu, napravili su veliku grešku i krive Dačića što ostaju bez FOTELJA

– Velika je neizvesnost među socijalistima. Mnogi funkcioneri stranke već su izazvali sukobe sa SNS, kao što je to uradio Novica Tončev u Surdulici, ali i ostali prete čak i pučem u stranci ako ne budu ministri – kaže nam naš izvor iz vrha SPS-a.

Prema njegovim rečima, bez državnog uhlebljenja moguće je da ostanu pojedini visoki funkcioneri stranke, koji iza sebe imaju jaku infrastrukturu i članstvo u SPS pa su otvorena pretnja lideru Ivici Dačiću.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Ništa od VLADE? Dačić je već sebi spremio NOVU FOTELJU

-Jasno su rekli Dačiću da učini sve da SPS dobije minimum tri resora, kao i da zadrži pojedina mesta u UO javnih preduzeća kako bi ostao mir u stranci – kaže nam naš izvor i dodaje da je veliki rat u SPS za fotelje.

Naš izvor podseća na činjenicu da su brojni funkcioneri i bivši ministri SPS ili toliko sigurni da ostaju na vlasti te nisu bili ni kandidati za poslanika i nisu sebi obezbedili fotelje u Skupštini Srbije ni kao poslanici. Samo je to uradio šef socijalista Ivica Dačić.

Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kada je reč o formiranju nove Vlade Srbije i učešću socijalista u njoj već je izneo stav, a on glasi:

– Odluka o formiranju Vlade još nije doneta. Koalicija SPS-JS ponosna je na rezultate u prethodnih osam godina i spremni smo na dalju saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom. Nemam informaciju kada će kabinet biti formiran. U međuvremenu od najave dogovora dogodio se niz spoljno-političkih događaja, uključujući Vašingtonski sporazum i razgovore u Briselu. U svakom slučaju, imajući u vidu rokove, proces formiranja Vlade nije uopšte upitan.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Oni su odavno trebali da budu izbceni iz vlade. Pocev od Bajatovica, Tonceva, Mrkonjica, sve kompromitovani ljudi.

    Odgovori

Ostavite komentar