DILEMA

PANIKA! Ministri iz SPS u strahu, napravili su veliku grešku i krive Dačića što ostaju bez FOTELJA

Funkcioneri socijalista su u strahu i nalaze se u veoma lošoj situaciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr

Panika u SPS! Kako se bliži kraj avgusta, kada će prema najavama predsednika Srbije i lidera SNS biti formirana nova Vlada Srbije, tako se panika sve više i više uvlači u redove socijalista. Kako saznaje Objektiv visoki funkcioneri stranke koju predvodi Ivica Dačić u strahu su da neće ostati u svojim foteljama i da će se naprednjaci okrenuti ka koaliciji sa Aleksandrom Šapićem.

Prema saznanjima našeg portala veliki strah uvukao se u sam vrh SPS zbog sve veće neizvesnosti oko ulaska socijalista u novu Vladu Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Skoro svi dosadašnji ministri bili su gotovo sigurni da će i dalje sedeti u svojim foteljama u Nemanjinoj 11  nisu uopšte bili u vrhu liste SPS na izborima. Pošto su socijalisti osvojili samo 24 poslanička mesta dojučerašnji ministri su ostali i van skupštinskih klupa. To je prouzrokovalo dodatni strah kod pojedinih stranačkih prvaka, jer su se našli u situaciji da vrlo lako mogu ostati bez državnog uhlebljenja. Zbog toga su se mnogi povukli u ilegalu. Nema ih nigde, nikakve izjave ne daju, a čak se ni stranačkim kolegama ne javljaju – otkriva naš izvor iz vrha SPS.

Prema njegovim rečima oni (pojedini dojučerašnji ministri) konstantno vrše pritisak na Ivicu Dačića, da što pre ugovori koaliciju sa SNS i tvrde za njega da je u ovoj podeli karata do sada najbolje prošao, jer je sam sebe postavio za šefa poslaničke grupe socijalista u parlamentu.

– Oni traže od Dačića da ubrza stvar, a i njemu su ruke vezane. Mnogi ga optužuju da ih je izigrao tako što je jedini od dojučerašnjih ministara izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i kako tako sebe za naredne četiri godine obezbedio, ako socijalisti odu u opoziciju – kaže nam naš izvor.

Mnogi socijalisti su takođe ljuti na svoje partijske drugove koji su se “istakli” u protestima kada su huligani upadali u Skupštinu Srbije, ali i na Novicu Tončeva zbog njegovih izjava u parlamentu.

– Ministri za sve krive one “drugove” koji nisu slušali partijski vrh, tvrdeći da su ih svojim postupcima dodatno ugrozili, kao i doveli u pitanje ulazak socijalista u koaliciju sa SNS – kaže nam naš izvor.

Podsetimo Socijalističku partiju Srbije u Vladi Ane Brnabić predstavljali su Ivica Dačić, Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Goran Trivan.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar