TUGA

Bio je velika zvezda, odao se alkoholu i umro u VELIKIM MUKAMA, a na njegovom grobu stoji emotivna poruka

Nije poklekao duhom, iako je imao jake bolove

Foto: Printscreen/Youtube

Pokojni pevač Amir Rešić Nino rođen je u Bosanskoj Dubici, a kada je iz islama prešao u pravoslavlje promenio je ime u Nikola. Nino je 2004. godine vratio je svoje prvobitno ime – Amir i prešao u islam.

Prvi album izdao je 1992. godine i vrlo brzo postao velika folk zvezda devedesetih zahvaljujući hitovima kao što su “Usne vrele kao žar”, “Udahni duboko”, “Što stariji sve mi više fali”, “Šta ću mala s tobom”, “Što mi noći nemaju svanuća”, “Donesi divlje mirise”…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nino je nastavio da snima albume i tokom prošle decenije, a, kako se pisalo, porodični i lični problem doveli su do pada njegove karijere u ovom veku.

Nino se ženio čak tri puta. U svakom  braku dobio je po jednu ćerku Tamaru, Amelu i Sandru. Ninova ćerka Sandra Rešić poznata je kao zvezda “Granda”, a trenutno se takmiči u rijaliti šou programu “Zadruga”.

Nino, Foto: Printscreen/Youtube

Nino je preminuo 2007. godine u 43. godini zbog perforacije pankresa uzrokovane dugogodišnjem prekomernim konzumiranjem alkohola, pisali su mediji. Pevač je sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici.

Njegova ćerka Sandra jednom prilikom opisala je kako su izgledali pevačevi poslednji dani.

“Tata je prihvatio bolest i nije poklekao duhom iako je imao jake bolove. To su bile velike muke. Otišao je brzo, za sedam dana se sve izdešavalo. Ja sam bila uz njega poslednjih dana i do poslednjeg trenutka kada su ga odveli u bolnicu. Sat vremena nakon toga je preminuo”, ispričala je Sandra Rešić za “Srpski Telegraf” i dodala da je njen otac bio veoma skroman i nesebičan čovek.

Foto: Printscreen TV Pink

“Tata je bio mnogo dobar, toliko dobar da ja ne znam da li ću ikada biti kao on. Svima je hteo da pomogne, da izađe u susret i ljudi su ga zato voleli. Halid Muslimović mu je bio jedan od bližih prijatelja i kolega, on je bio uz njega u svakom trenutku”, rekla je Sandra.

Sandra Rešić SMRŠALA 27 kilograma i prava je bomba: Skinula se u kupaći i pokazala IZVAJANU figuru (FOTO)

Pevačica je otkrila u jednom intervjuu da za očeve pesme dobija najveći bakšiš.

“Uvek mi na nastupu traže da pevam tatine pesme. Moj nastup ne može da prođe bez pesama “Udahni duboko”, “Donesi divlje mirise” i ostalih. I moram da kažem da najveći bakšiš dobijem za tatine pesme”, rekla je Sandra za “Blic Puls”.

Foto: ScreenShot Instagram

Inače, na pevačevom grobu godinama stoji emotivna poruka, pisali su mediji.

“Ti najbolji brate, tako ću te zvati, u mom srcu živiš, tu ćeš i ostati. Voleo si život, imao si mladost, bio si naša sreća, bio naša radost, sudbina ti ne dade da dočekaš starost. Od Neše sa porodicom”, piše na pevačevoj večnoj kući, a ovu poruku ostavio je Ninov bliski prijatelj Nermin Ademović koji je uz pevača bio do poslednjeg dana.

Sandra Rešić se POMIRILA sa Savom Perovićem: Zbog ove rečenice svi misle da i on ULAZI u Zadrugu! (VIDEO)

On je jednom prilikom ispričao da poseduje dnevnik u koji je folker upisivao razne detalje iz svog života.

“U svoj dnevnik je beležio sve o svom životu i taj dnevnik krije velike tajne, znam da sam ga ja bio uzeo i hteo da dam njegovoj kćerci Ameli koja je živela u Americi, ali ona nije htela doći po njega. Posle sam hteo da objavim cd sa njegovim pesmama koje je nameravao da izda ali sam odustao od toga jer bi krenule priče da hoću da zaradim na njegovo ime. Postoje neke stvari iz Ninovog života koje znam i koje nikada neću objaviti, postoje i neki ljudi, koji su danas poznati a o kojima mi je Nino pričao neke čudne stvari”, rekao je svojevremeno Ademović.

D.P.

Izvor: Objektiv.rs, Srpski telegraf

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (3)

Ostavi komentar

  1. Слава му! Колико пута је мењао веру више ни сам није знао у шта да верује, па се одао боци и пропатио у задњим данима живота…

    Odgovori

Ostavite komentar