AKTUELNO

Šef Nikole, Trevor Milton, podneo ostavku! Optužbe za prevaru pod lupom vlasti (VIDEO)

Milton je saopštio da napušta položaj kako bi zaštitio brend

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Nikola Motor Company

Kompanija Nikola Motor beleži tržišnu vrednost koja se meri milijardama dolara, a da još nije proizvela nijedno vozilo!

Harizmatični osnivač i vlasnik Trevor Milton najviše je zaslužan za promociju brenda i koncepta “kamiona budućnosti”, koji bi pokretale vodonične ćelije, a sada se našao u žiži javnosti sasvim drugim povodom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Milton je podneo ostavku na mesto šefa kompanije, posle optužbi da Nikola promoviše nepostojeću tehnologiju. Navode će verovatno istražiti Ministarstvo pravosuđa i Komisija za hartije od vrednosti i berzu SAD.

Ugovor sa General Motorsom

Milton je saopštio da napušta položaj kako bi zaštitio brend, ali da će nastaviti da sarađuje s članovima uprave u započetim projektima. On je i dalje vlasnik 20% kompanije, što u dolarima iznosi 3 milijarde.

Treba napomenuti da je posle skandala, i ostavke Miltona, vrednost akcija Nikole na berzi pala za čitavih 30%.

Sve je počelo s izveštajem Hindenburg Researcha, u kojem se iznose ozbiljne optužbe na račun američkog startapa i njegovog osnivača. Kompanija je oštro demantovala tvrdnje, navodeći da su osmišljene da bi se manipulisalo vrednošću njenih deonica.

Firmu će ubuduće voditi Stefan Girski, bivši potpredsednik General Motorsa. On ima zadatak da povrati poljuljani ugled kompanije i sprovede u delo ugovor Nikole i GM-a o proizvodnji futurističkih teretnjaka.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar