Nova Sony konzola imaće DVE verzije: U čemu se RAZLIKUJU i koju bi trebalo da kupite

Dva faktora presudiće u izboru nabavke next-gen uređaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kyodo / Newscom / Profimedia

Sony je napokon objavio najznačajnije podatke o novoj konzoli Playstation 5, tačnije dve verzije koje će izbaciti na tržište 19. novembra.

I Microsoft ima identičan plan, jer će fanovima Xbox sistema ponuditi moćniju Series X, koja košta 499 dolara i slabiju Series S konzolu, čija je cena 299 dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, šta razlikuje dva next-gen uređaja japanske kompanije? U današnjem tekstu otkrivamo detalje koji će pomoći da izaberete verziju bližu vašem ukusu i preferencijama.

Jedna, ali vredna razlika

U startu ćemo reći da su razlike minimalne, odnosno, svode se na jednu stvar. Klasična PS5 konzola, čija je cena 499 evra, imaće disk drajv, a Digital Edition verzija (399 evra) dolazi bez njega.

Jeftiniji uređaj nešto je manjih dimenzija, a spekulacije da će imati dodatni prostora za skladištenje podataka, pokazale su se kao netačne.

Klasična konzola poseduje Ultra HD Blu-ray disk drajv, identičan kao i na prethodnoj verziji, Playstation 4.

Prednosti i mane

Konačnom izboru doprineće dva faktora – koliko novca imate i da li ste gejmer koji preferira igre na disku.

Microsoft i Sony, poslednjih godina, ulažu puno u digitalnu distribuciju naslova, istovremeno unapređujući pretplatu i onlajn servise. Time postepeno, svesno ili nesvesno, odvikavaju korisnike od kupovine diskova.

Ono što predstavlja problem, jeste činjenica da se digitalne verzije igara ne mogu menjati, ili prodavati kao polovne, jer su vezane za individualne naloge.

Ukoliko se dvoumite između PS5 i Xbox uređaja, pogledajte naredni video. Uz pregršt detalja i specifikacija možda lakše rešite dilemu…



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar