JASAN

Ovako smo morali i to fukcioniše: Dr Predrag Kon o nadzoru na granicama, već se javilo preko 4.000 ljudi

"Razlika je u tome da više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO / Printscreen

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba tokom gostovanja na jutranjem programu TV Pink kaže da uvedeni sistem nadzora pandemije koronavirusa na granicama Srbije odilčno funkcioniše i da je već dao odlične rezultate.

“Sistem nadzora pandemije koronavirusa je napravljen da pomogne ljudima i on već daje odlične rezultate”, rekao je Dr Kon dodajući da je za nadzor prijavilo već oko 4.500 ljudi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Najveći rizik dolazi od onih koji se sa odmora vraćaju u Srbiju… Razlika je u tome da više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu, ukoliko osete zdravstvene poteškoće”, poručio je dr Kon, dodajući da oni koji ne mogu da se prijave elektronski, treba da odu kod svog izabranog lekara, i da se na taj način se prijave.

Podsetimo, Srbija je u petak od 18 sati počela da sprovodi nadzor zbog koronavirusa nad našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije.

Krizni štab se HITNO obraća Srbiji! Ima povratnika obolelih od KORONE, ovo je važna poruka svima

Svi oni na ulazu u zemlju dobijaju objašnjenja, a dr Predrag Kon je pojasnio da će se oni prijavljivati elektronski, i da će morati da upišu koji su granični prelaz prošli i kada.

Sutra u 18 časova stupa na snagu NOVA MERA: Prva obaveza je elektronska prijava na portalu Vlade



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar