PROFESOR POSTAO "MILIONER"

U studiju je svima stao dah: Profesor ODGOVORIO na poslednje pitanje i uzeo MILION, znate li vi? (VIDEO)

Na putu do laskave titule iskoristio samo jednu pomoć - pola-pola

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/Youtube

Donald Fir, profesor istorije i politike u jednoj srednjoj školi, pre nekoliko dana postao je tek šesti takmičar u istoriji britanske verzije kviza “Želite li da postane milioner?” koji je uspeo da odgovori na sva pitanja i tako zapravo postane  milioner!

Podjednako impresivno izgleda i podatak da je na putu do laskave titule iskoristio samo jednu pomoćpola-pola i da je na sva ostala pitanja znao odgovor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednje, 15 pitanje, koje ga je dovelo do neverovatne sume od milion funti bilo je istorijsko i Fir je, bez mnogo premišljanja, na njega odgovorio tačno. Da li biste vi mogli?

Koji pirat je 1718. godine poginuo u bici na obalama današnje Severne Karoline?

a) Kaliko Džek

b) Crnobradi

c) Bartolomju Roberts

d) Kapetan Kid

Tačan odgovor nalazi se ispod snimka!

Tačan odgovor je – b) Crnobradi.

Edvard Tič, poznatiji kao Crnobradi bio je ozloglašeni engleski gusar koji je delao na prostorima oko Zapadnoindijskih ostrva i istočne obale britanskih kolonija u Severnoj Americi.

Prema novijim istraživanjima, njegova porodica preselila se iz Britanije na Jamajku, gde je 1706. Edvard Teč Mlađi zaveden u registar kao marinac u službi Kraljevske ratne mornarice. Međutim, deceniju kasnije počeo je da se bavi piraterijom okupljajući oko sebe i druge odmetnike tako da je stvorio pravu flotu.



Izvor: istorijskizabavnik.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar