Kilogram košta 30 evra, a lako ruši CELE ZGRADE: Pakleni plastelin kojim je raznet Strahinja Stojanović

Ovaj plastični eksploziv, velike razorne moći, proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Džip, eksplozija,Novi Beograd
Foto:Objektiv.rs

Pod džip Strahinje Stojanovića (30) podmetnut plastični eksploziv pentrit P-500, velike razorne moći. Pentrit proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu, oblikuje se kao plastelin i lako se švercuje preko granice
Strahinja Stojanović (30) raznet je u nedelju sa kilogram i po vojnog eksploziva pentrit P 500, koji je postavljen pod njegov džip BMW X5.

Kolumbijka Sonja OSTAVILA PORUKU ubijenom Strahinji: Poslednje reči koje mu je uputila su srceparajuće

Ovaj plastični eksploziv, velike razorne moći, proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu. Pentrit se oblikuje kao plastelin, nije skup na crnom tržištu i lako se švercuje preko granice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Aktiviran daljinski

Izvor Informera iz istrage kaže da je eksploziv postavljen ispod Strahinjinog džipa, a aktiviran je daljinski, najverovatnije mobilnim telefonom.

“U toku uviđaja pronađeni su ostaci pentrita i oni su prosleđeni na veštačenje. Samo je neko izuzetno stručan mogao da pripremi eksploziv, ali on se podmeće pod vozilo lako i brzo. Za to je potrebno možda dvadesetak sekundi. Ubica je sigurno pratio Strahinju da se uveri da je on u džipu. Aktivirao je bombu iz blizine i zatim je pobegao”, objasnio je stručnjak.

Lepa Kolumbijka U SUZAMA, jedan detalj posebno privukao pažnju: Strahinju ispratilo 100 ljudi (FOTO)

Govoreći o pentritu koji je ubio Stojanovića, izvor iz istrage kaže da je reč o jednom od najjačih eksploziva, sudeći po količini energije koju oslobađa prilikom detonacije.

“Samo sedam kilograma ovog eksploziva dovoljno je da sruši celu zgradu. Uglavnom se koristi u vojne svrhe, a kriminalci dolaze do njega tako što ga ukradu iz vojnih fabrika. Pentrit se, inače, lako oblikuje, kao testo ili plastelin, pa ga je lako sakriti u cipelu ili pod odeću kad se švercuje preko granice. Detektor metala ne može da ga registruje, jer nema metalnih opiljaka. Na svetskom tržištu kilogram pentrita u kristalu može da se kupi za oko šest evra po kilogramu, a kad je prerađen u plastični eksploziv, košta oko 30 evra“, kazao je stručnjak.

Osvanula ČITULJA za ubijenog Strahinju! Ova porodica mu je ispisala velike reči hvale

Podsetimo, Stojanović je likvidiran u nedelju u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip BMW X5 u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu. U tom džipu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45), koja je samo lakše povređena.

Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povređena njegova tadašnja devojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22). I pored toga, Strahinja, po svemu sudeći, nije strahovao za svoj život. Nije nosio pancir, džip BMW X5 mu nije bio blindiran, a njegova devojka iz Kolumbije je na društvenim mrežama često objavljivala kuda se kreću i putuju, pa ih je bilo lako pratiti.

Atraktivna Kolumbijka na kućnom lečenju

Strahinjina devojka Sonja Suarez Gonzales stigla je u Srbiju pre šest meseci, pre izbijanja pandemije koronavirusa i od tada nije napuštala našu zemlju. Putovala je sa Strahinjom po Srbiji i objavljivala fotografije sa Zlatibora i Kopaonika, gde su išli helikopterom. U trenutku ubistva na Novom Beogradu bila je na suvozačkom sedištu u džipu, ali zadobila je samo lakše povrede, pošto je bomba bila stručno postavljena i eksplozija je bila usmerena samo na vozačko mesto, gde je bio Strahinja. Nakon kraćeg zbrinjavanja u Urgentnom centru puštena je na kućno lečenje i nakon toga se nije oglašavala ni u medijima ni na društvenim mrežama.

Debeo dosije u policiji

Strahinja je u medijima povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranović iz Crne Gore, koji su likvidirani u brutalnom mafijaškom ratu koji besni između crnogorskih klanova.
On se kao svedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima. Takođe, Strahinjino ime dovođeno je i u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, braniocem Luke Bojovića i Filipa Koraća, ali on nikad nije odgovarao na sudu za to.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar