Apple predstavio Watch Series 6, nove modele iPada i druge zanimljivosti (FOTO+VIDEO)

Premijera iPhone 12 ostavljena je za drugu priliku

Foto: Handout / AFP / Profimedia

Kao što smo i najavili, kompanija Apple predstavila je večeras nove proizvode, ali ne i iPhone 12.

Odmah na početku, prvi čovek američkog giganta, Tim Kuk, najavio je da će glavne zvezde onlajn događaja biti Apple Watch i iPad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zainteresovani su prvo imali priliku da se upoznaju s poslednjom verzijom najprodavanijeg “pametnog” sata na svetu, koji stiže u tri nove boje – zlatnoj, srebrnoj i crvenoj (ProductRED).

Apple Watch Series 6

Od novih funkcija ističe se napredni senzor koji meri nivo kiseonika u krvi. Ovaj dodatak, uz postojeće načine praćenja organizma, poslužiće u boljoj proceni zdravlja vlasnika.

Watch Series 6 pokreće Apple procesor S6, zasnovan na čipu A13 Bionic. Kao i prethodna generacija, imaće displej s “always on” funkcijom, dok WatchOS 7 donosi niz novih “lica” satova i dodatnih alatki.

Tu je i opcija Family Setup, koja povezuje Apple Watch deteta s iPhone uređajem roditelja, radi bolje kontrole i sigurnosti. Početna cena Watcha Series 6 biće 399 dolara.

Apple Watch SE, Foto: Apple

Apple Watch SE

Novi, “jeftini” Apple Watch, kao i serija iPhone SE, dolaziće s procesorom S5, ali i gotovo svim senzorima koji su prisutni u Series 6, te istim dizajnom.

Najveća prednost je njegova cena (279 dolara), ali neće imati EKG, merenje kiseonika u krvi i slične funkcije.

Osim njega, i nove generacije, u prodaji ostaje i Series 3, po početnoj ceni od 199 dolara.

Apple Fitness+, Foto: Apple

Apple Fitness+

Nova usluga za vežbanje, Apple Fitness+ omogućava vlasnicima Apple Watcha da odaberu vežbu koju žele da odrade na telefonu, iPadu ili AppleTV-u.

Tada će se na ekranu pokazati vodič, ali će uživo videti i podatke o svojim aktivnostima koje detaljno beleži Apple Watch.

Usluga će koštati 9,99 dolara (mesečno) ili 79,99 dolara (godišnje), i to za celu porodicu.

Apple One

Kompanija je predstavila i objedinjenu pretplatu na njihove digitalne usluge – Apple One. Music, Arcade, iCloud, News+ i Fitness+ biće dostupni kroz različite planove pretplata.

Od 14,95 dolara za individualni plan, preko 19,95 za porodični i 29,95 dolara za Premijum plan. Apple One stiže do kraja godine.

iPad

iPad osme generacije zadržava identičan dizajn, kao i prethodni uređaji. Ali, poseduje čip A12 Bionic, 40% brži od ranijih verzija i uz dvostruko unapređeni grafički sistem.

Novi iPad podržava Smart tastaturu i Apple Pencil, a punu snagu iskazaće uz operativni sistem iOS 14. Početna cena biće 329 dolara, a u prodaju stiže do kraja nedelje.

iPad Air, Foto: Apple

iPad Air

Veliki redizajn doživeo je iPad Air. Kućište sada podseća na iPad Pro, a nova verzija dolazi u pet boja, donosi Liquid Retina displej, dok je TouchID senzor otiska prsta prvi put integrisan u dugmetu za uključivanje.

Za performanse je zadužen novi SoC A14 Bionic, zasnovan na revolucionarnoj 5-nanometarskoj tehnologiji.

iPad Air od sada će se priključivati na USB-C priključak, kao i iPad Pro, a dobio je i unapređenu prednju i zadnju kameru. Početna cena je 599 dolara, a u prodaju stiže u oktobru.

Novi operativni sistemi

Novi operativni sistemi – iOS 14, iPadOS 14, WatchOS 7, TVOS 14 – dostupni su od sutra za Apple uređaje, što je prilično neočekivano.

Biće to prvi put u novije vreme da je kompanija iz Kupertina izbacila next-gen iOS, mesec dana pre novih telefona.

Izvor: Objektiv.rs, Bug.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar