ZANIMLJIVO

Veliko svetsko istraživanje: Evo koliko žena traži partnere ONLAJN i koliko njih šalje BEZOBRAZNE poruke

Seksting je sve zastupljeniji vid komunikacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/drobotdean

Institut Kinsi sa Univerziteta Indijana i “Klu”, berlinska kompanija koja se bavi proučavanjem zdravlja žena, sproveli su najveće svetsko istraživanje o korišćenju novih tehnologija od strane žena, zarad seksualnih i ljubavnih odnosa.

Istraživanje je obuhvatilo preko 130.000 žena iz 191 zemlje sveta i pružilo je zanimljive rezultate o zastupljenosti tehnologije u svrhu ovakavih potreba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Do sada smo mogli da prikupimo podatke samo iz nekih delova sveta. Međutim, ovo je prva studija ovog karaktera na globalnom nivou”, kaže Amanda Gaselman, direktorka istraživanja na Kinsi institutu.

Preko polovine žena (oko 57.7 odsto) je odgovorilo da su slale poruke ili slike seksualnog karaktera.

Istraživačima je bio zanimljiv podatak da je seksting izraženiji u zemljama sa većom rodnom neravnopravnošću – i to četiri puta više nego u ostalim zemljama.

“To nam pokazuje da konzervativni ideali koji se u takvim zemljama neguju ne sprečavaju žene da se upuštaju u slobodnije ponašanje. Ovo otvara nova pitanja o razumevanju ugnjetavanih žena i njihovih potreba”, kaže Virdžinija Vichum, profesorka antropologije na Univerzitetu Indijana.

Devojka kuca poruku, Foto:Pixabay/Anastasia Gepp

Takođe, studija je pokazala da žene iz zemalja sa većom rodnom neravnopravnošću koriste ovaj vid komunikacije da bi poboljšale svoj seksualni život, dok se u zemljama sa većom ravnopravnošću žene opredeljuju za seksting i aplikacije ovog karaktera samo da bi učile više o seksualnim odnosima.

Od 11% žena koje žele da unaprede njihov seksualni život, njih 5% to radi da bi ostale u vezi sa partnerom koji je daleko od njih, 3,6% da bi isprobale nove poze ili igračke za seks, a 3,4% da bi saznale šta uzbuđuje njihovog partnera.

Istraživanje je pokazalo da petina žena (21,8%) koristi mobilne aplikacije kako bi pronašle partnera.

Devojka kuca poruku, Foto:Freepik/drobotdean

U globalu, žene najčešće traže partnere:

1. za kratke veze (9%),

2. za čet i seks (8,7%)

3. za dugu vezu (8,6%)

Još jedna stvar koja je zanimljiva je to da je samo 0,6% žena reklo da su im ovakve aplikacije beskorisne.



Izvor: Objektiv.rs, scienceblog.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar