Otvoren prvi Muzej sreće na svetu! Interaktivno mesto gde posetioci ponovo otkrivaju šta ih RADUJE

U osam različitih prostorija je prikazana ova tema na različite načine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/freepik

U glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, nedavno je otvoren prvi Muzej sreće na svetu.

Ovo mesto se bavi temom sreće, pravih i lažnih osmeha, kao i drugim filozofskim pitanjima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posećivanjem ovog jedinstvenog muzeja, posetioci će i sami sebe preispitivati, podsećati se i otkrivati puno toga o stvarima koje ih raduju.

Kako prenosi Lonely Planet, Muzej sreće je otvoren u podrumu jedne zgrade iz 18. veka koja se nalazi u starom delu grada, a iza ovog projekta stoji Majk Viking, autor nekoliko međunarodnih bestselera koji se bave temom sreće.

Cilj ovog muzeja je da se pokaže kako se sreća pojavljuje i prikazuje u raznim aspektima naših života, a to je postignuto kroz osam prostorija koje se ovom temom bave iz različitih uglova.

Srećna devojka i baloni, Foto:Pixabay/Alexas_Fotos

Ideja je da posetioci malo razmišljaju o sreći i da se podsete važnosti stvari i događaja koji ih usrećuju i unose radost u njihov svet.

Pošto je muzej interaktivan, posetioci mogu da učestvuju u eksperimentalnoj svetlosnoj terapiji i raznim ogledima u vezi sa mislima.

Nasred poda u jednoj prostoriji nalazi se novčanik pun novca koji simbolizuje sve one situacije u kojima je neko izgubio novčanik na ulicama sveta, ali ga je zatim neko drugi pronašao i vratio mu.

Srećna devojka, Foto:Unsplash/Lesly Juarez

U drugoj prostoriji se nalazi i deo sa mapom sreće koja prikazuje nivo sreće u 153 zemlje sveta u skladu sa ovogodišnjim izveštajem, prema kojem se Danska nalazi na drugom mestu.

Viking je Dansku i izabrao kao idealno mesto za otvaranje Muzeja sreće, baš zbog toga što se Danska uvek visoko kotirala na ovakvim izveštajima o nivoima sreće.

Sem ovoga, muzej ima i delove posvećene nauci o sreći, njenoj istoriji, kao i analizi i predviđanjima za budućnost.

Srećan par, Foto:Pixabay/Olessya

Jedna od najsimpatičnijih oblasti bavi se osmesima i u njoj posetioci mogu da izučavaju koja se, u stvari, strana lica čuvene Mona Lize osmehuje.

Muzej osim interaktivnosti ima još jedan zanimljiv, ličan detalj, a to je činjenica da on prikazuje mnoge predmete koje su poklonili različiti ljudi, jer ih podsećaju na srećne trenutke iz njihovih života.Izvor: Objektiv.rs, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar