NEVEROVATNO

Otkriven razlog zbog kog je sudija morala da stoji IZA terena: Novaka “diskvalifikovao” poznati GIGANT!

Đoković baš nije imao sreće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Još se ne stišava javna debata posle kontroverznog isključenja sa US Opena i kažnjavanja Novaka Đokovića posle nenamernog pogađanja lopticom linijske sudije Laure Klark.

Na pitanje da li je moguće da je, zbog činjenice da su na US Openu ove godine, za razliku od svih prethodnih godina i svih iole važnijih turnira, linijske sudije i skupljači loptica nosili garderobu istih boja (sivi gornji deo, teget donji deo), Novak Đoković bio dezorijentisan i u tom stanju greškom poslao kobnu lopticu u pravcu osobe za koju je verovao da je skupljač loptica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, interesantna je i činjenica da je ove godine započela i teniska revolucija pošto je na većini terena na US openu testirana “hawk eye live” tehnologija, koja isključuje linijske sudije na terenu.

Novak Đoković je već platio visoku cenu, a posle ovog događaja nema sumnje da će ova tehnologija biti ubrzana i uvedena brže nego što se iko nadao.

Naime, na većini terena u Njujorku, mašine su same određivale da li je loptica u autu i menjale su linijske sudije, koje nisu bile neophodne.

Eksperiment se na dosadašnjem turniru pokazao kao uspešan, a mnogi teniseri su prezadovoljni kako je to izgledalo.

Pre svega, isključuje se mogućnost ljudske greške, a isključuje se i potencijalna diksvalifikacija koju je doživeo Novak Đoković.

“Većini tenisera se zaista dopada. Nikada ne morate da dovodite u pitanje odluku”, rekao je Tomas Johanson, trener Davida Gofana, ali i otkrio i jedan od potencijalnih razloga zbog kojih je i došlo do diksvalifikacije najboljeg tenisera sveta.

Zbog sponzorskog ugovora koji US open ima sa modnom kućom “Ralf Loren”, dva najveća terena, Artur Eš i Luj Armstrong nisu pokriveni elektronskom proverom, zato što sudije moraju da budu obučene u majicama modnog giganta “Ralf Lorena”.

“Igrači su tužni što nisu imali tehnologiju na svim terenima, ali postoji jedan razlog – Ralf Loren”, rekao je Johanson.

Dakle, da nije bilo ugovora modne kuće i US opena, verovatno ne bi bilo ni linijskih sudija na Artur Ešu dok je Novak igrao svoj meč 4. kola, pa bi umesto Laure Klark loptica koju je Đoković poslao pogodila kameru i meč bi se nesmetano nastavio bez ikakve suspenzije.

Ono što je sada svima više nego jasno je da je ovogodišnji US Open organizovan i sproveden bez poštovanja nekih od osnovnih profesionanih standarda za produkciju sportskih događaja ovog profila, čak i ako se te kritike izuzmu brojni protokoli čija namera je bila da se mogućnost unošenja i širenja virusa COVID-19 spreči, dovede do minimuma ili kontroliše.

Sagovornik Kurira skrenuo je pažnju na važan detalj kada je odeća linijskih sudija i skupljača loptica u pitanju.

“Prošle godine na Ju Es Openu, linijske sudije su nosile garderobu teget boje sa tankim belim linijama – i u gornjem i u donjem delu – dok su skupljači loptica imali upadljive višebojne aplikacije (žuta, zelena, crvena) uz tek deo garderobe u teget boji sa belim linijama. Kao što je moglo dobro da se vidi u prenosima i na snimcima, ove godine se sudije i skupljači loptica u svojoj garderobi razlikuju jedino po dva elementa – skupljačice loptica imaju teget suknjicu, njihove muške kolege nose teget šorts, a sudije nose teget pantalone. Gornji delovi su sivi, i praktično isti – gledano spreda…”, pokušao je sagovornik da objasni.

OŠTRE prozivke bivšeg prvog tenisera sveta: “Novak je NEGATIVAC, koji želi da ubije bambija”



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar