POMERILI SU GRANICU

Sve vrvi od EKSPLICITNIH scena: Ovo su NAJVRELIJA ostvarenja jugoslovenske kinematografije! (VIDEO)

O ovim filmovima svi su pričali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Filmovi koji obiluju eksplicitnim scenama i danas su jedna od glavnih tema u svetu kinematografije, a posebnu pažnju privlačili su pre nekoliko decenija, zbog čega su ostali upamćeni kao ostvarenja koja su bila deo revolucije u ovoj industriji.

Neka ostvarenja jugoslovenske kinematografije sadrže više vrelih scena nego današnji izvikani filmovi, pa su u to vreme bili burno prihvaćeni iako su svi želeli da ih vide.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Intimni čin na velikom platnu tada je i dalje bio tabu, pa su glumci koji su se obnažili i glumili u ovim scenama ostali upamćeni, između ostalog, i po njima.

1) Kad budem mrtav i beo (1967)

U filmu “Kad budem mrtav i beo” možemo videti tada mladog Dragana Nikolića, koji je tumačio lik Džimija Barke, tada neuspešnog pevača. Legendarni glumac ovde se pojavljuje u eksplicitnim scenama sa koleginicama Ružicom Sokić i Darom Čalenić, o kojima se u to vreme mnogo pisalo.

2) Mlad i zdrav kao ruža (1971)

I u ovom filmu glavnu ulogu tumači Dragan Nikolić, koji glumi mladog kriminalca Stevu. Kako je Steva zbog svoje privlačnosti uspeo da iskoristi veliki broj žena, ljubiteljima ženske golotinje posebno uživaju u ovom filmu.

3) WR Misterije organizma (1971)

I velika ljubav Dragana Nikolića, Milena Dravić, našla se u kontroverznom ostvarenju. U ovom filmu mogu se videti mnoge eksplicitne scene koje su iznenadile i zainteresovale gledaoce početkom sedamdesetih godina.

4) Ko to tamo peva (1980)

Iako je cela atmosfera filma tmurna, Slobodan Šijan uspeo je da napravi komediju u kojoj se izdvojilo nekoliko scena čije replike i novije generacije znaju napamet. Svi i danas znaju citat “I tata bi, sine”, koji izgovara Pavle Vuisić dok gleda vrelu akciju Slavka Štimca i Nede Arnerić.

Tajna “Maratonaca”: Jedna od kultnih scena srpskog filma je snimljena na prevaru

5) Una (1984)

Kada se ovaj film pojavio, kritičari su ga označili kao prvu blažu verziju filmova za odrasle na našim prostorima. U njemu Rade Šerbedžije glumi proferora koji se zaljubljuje u studentkinju, čiji je lik tumačila Sonja Savić.

6) Sjećaš li se Doli Bel? (1984)

U prvom igranom filmu Emira Kusturice Slavko Štimac dobio je ulogu na kojoj su mu mnogi zavideli, naročito zbog vrele scene na tavanu sa Liljanom Blagojević.

7) U raljama života (1984)

Jedna od najintenzivnijih scena u domaćoj kinematografiji, bar što se tiče rečnika glumaca, svakako je ona u kojoj Bata Živojinović objašnjava Štefici šta će joj raditi dok joj “ne dođe tetka iz Bosanske Krupe”.

8) Lepota poroka (1986)

Iako je imala mnogo ozbiljnih uloga, Mira Furlan je najveću pažnju privukla u filmu “Lepota poroka”, u kom je glumila spremačicu u nudističkom kampu. Ona u ovom filmu prisustvuje brojnim eksplicitnim scenama, a kadrovi u kojima nema golih žena i muškaraca veoma su retki.

9) Vizantijsko plavo (1993)

U ovoj priči o ljubavi dvoje mladih iz različitih sredina posebno se izdvojila scena u kojoj Lazar Ristovski i Katarina Žutić goli jašu bika tokom odnosa.

V. T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar