PRATITE UPUTSTVA

Želite da ubrzate proces rasta vaših OBRVA? Postoje prirodni načini da one budu BUJNIJE i gušće

Bitna je nega, ali i ishrana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Shiny Diamond

Ukoliko nemate prirodno guste obrve, a želite da dobijete “puniji look”, bez tretmana za iscrtavanje obrva, najbolji način je da pospešite njihov rast.

Obrve imaju posebne cikluse rasta, tako da ne treba da očekujete da će preko noći postati bujnije, ali postoje stvari koje mogu da ubrzaju ovaj proces.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predlažemo vam nekoliko prirodnih načina koji mogu da vam olakšaju ovu proceduru.

Kako pospešiti rast obrva?

Foto: Pixabay/Sofie Zborilova

Svaki dan odvojite malo vremena za masažu obrva. Ova masaža ne treba da traje dugo, dovoljno je da 30-60 sekundi lagano, vrhovima prstiju masiraš ovo područje. Na ovaj način stimulisaćeš dotok krvi, a samim tim ćeš i podstaći rast dlaka na ovom području.

Češljanje obrva u trajanju od pola minuta može da proizvede isti efekat.

Takođe, ishrana je veoma bitna i za rast obrva – treba jesti što više voća i povrća, integralne žitarice, mahunarke, orašaste plodove i ribu.

Dobro bi bilo da smanjite korišćenje jake kozmetike, poput raznih pomada i gelova za obrve. Koliko god da oni trenutno čine estetski dobar efekat, moguće je da dugotrajno umanjuju kvalitet vaših obrva i usporavaju njihov rast i zato ih treba koristiti umereno.

Bitno je i održavati negu obrva, ali je za ovaj postupak važno da se ne preteruje sa čupanjem obrva, pa čak i da se uopšte ne čupaju neko vreme.

Serum za rast obrva

Foto/Freepik/cookie_studio

Serum je jedno od najdelotvornijih rešenja – sadrži aktivne supstance, koje deluju na više različitih načina i to direktno na dlaku, na način da stvara više folikula nego inače, tako da obrve već nakon 3-4 nedelje postaju gušće.

Ovakvi serumi hidriraju kožu, neguju već izraslu dlaku i čine je jačom i punijom. Serum za rast obrva često dolazi sa adekvatnom četkicom pa se lakše nanosi, a najčešče se i brže upija, pa možeš da ga koristiš i ujutru u uveče.

Ricinusovo ulje za obrve

Foto: Freepik/freepik

Možda do sada niste znali da je ricinusovo ulje fenomenalna stvar i za rast obrva. Glavni sastojak ricinusovog ulja koji pomaže kada je rast obrva u pitanju jeste ricinska kiselina.

Upotreba: Izaberite doba dana kada ćete koristiti ulje i neka bude svaki dan u približno isto vreme. Najbolje bi bilo da to bude uveče pred spavanje, kako bi višak ulja ostao na koži i upio se u toku noći. Za nanošenje ulja možete da koristite parče vate ili tupfera, a idealno je ako imate čistu četkicu od maskare. Pažljivo nanesite ricinusovo ulje na obrve i blago umasirajte. Ujutru isperite obrve mlakom vodom i sredstvom za čišćenje kože.

Strpljivo ga koristite makar mesec dana kako biste videli rezultate.

Kokosovo ulje za rast obrva

Foto: Freepik/Freepik

Kokosovo ulje ima sposobnost da dobro vlaži i hidrira kožu, zatim neguje i štiti samu dlaku, što ga  čini idealnim za rast obrva. Ono sprečava i oštećenja na dlaci i njeno kidanje. Samim tim obrve postaju gušće i bujnije. Laurinska kiselina koja je u sastavu kokosovog ulja ima antigljivična i antibakterijska svojstva i štiti kožu obrva od raznih kožnih i gljivičnih infekcija, pa samim tim i dlake obrva i omogućavaju zdrav rast obrva.

Upotreba: Čistim prstom ili tupferom zahvatite manju količinu kokosovog ulja iz tegle. Nežnim pokretom nanesite ulje na obrvu od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu (u pravcu rasta dlake). Ostavite ulje da odstoji na obrvama preko noći i ujutru obrišite višak čistim tupferom, pre umivanja.

Obratite pažnju i kod kokosovog i kod ricinusovog ulja, da ne dođu u kontakt sa očima, a ukoliko se to slučajno dogodi, samo treba isprati oči mlakom vodom.



Izvor: Objektiv.rs, onaportal.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar