Obnavlja kožu i smanjuje iritaciju: Za šta se sve koristi AKTIVNI kiseonik?

Ovaj preparat nije skup i može da se nabavi u svakoj apoteci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/cookie_studio

Aktivni kiseonik za lice ima mnogo primena: dezinfikuje kožu, revitalizuje ćelije, pospešuje cirkulaciju, uklanja perut..

Evo sjajnih razloga da postane saveznik vaše lepote.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj preparat može biti od višestruke koristi u službi lepote kože i kose, nije skup i lako se primenjuje.

Protiv akni i bubuljica

Poznato je da kiseonik ubrzava zaceljivanje rana, da ubija određene bakterije i gljivice te da se koristi za dezinfekciju. Iz tih razloga, aktivni kiseonik za lice pomaže u smirivanju kako akni tako i “običnih” bubuljica.

Tretman njime daje odlične rezultate zato što aktivni kiseonik ubija mikrobe koji pomešani sa sebumom i mrtvim ćelijama kože začepljuju pore i izazivaju upalne procese. Pored toga, kada ukloni sve što je nepoželjno sa kože, tečni kiseonik pospešuje i cirkulaciju u krvnim sudovima pa koža izgleda podmlađeno pošto se brže regeneriše, a ožiljci od bubuljica se ublažavaju.

Foto/Pixabay/Kjerstin_Michaela

Uklanja ožiljke

Na mestu bubuljice zna da ostane grozan modar ožiljak koji nikako da zaraste a i kada zaraste koža još dugo ne uspeva da povrati svoju prirodnu boju na tom mestu. Ukoliko ste neoprezno cedili bubuljice problem može biti još gori. Treba nam preparat koji dezinfikuje i regeneriše kožu, brzo i lako se primenjuje, ne ostavlja tragove, ne masti lice.

Aktivni kiseonik za lice nam je ovde od velike pomoći. Tečni kiseonik zaustavlja krvarenje i sprečava ponovno otvaranje rana. On umiruje iritirani deo kože oko ožiljka (najčešće se radi o ožiljcima od bubuljica), dezinfikuje ga od mikroba, stimuliše zarastanje ranice i obnavlja kožu nakon što je ožiljak zarastao.

Foto/Freepik/yanalya

Smiruje kožu nakon depilacije

Depilacija kože može prouzrokovati ozbiljne iritacije na koži, pogotovo kada je koža lica tretirana sredstvima za uklanjanje dlačica. Sigurno ste imali barem jednu situaciju da ste morali hitno ukloniti nausnice, ali ste se uplašili posledica u vidu crvenila nakon depilacije.

Zato je tu još jedna prednost aktivnog kiseonika koji će umirujuće delovati na iritiranu kožu nakon depilacije.

Foto/Freepik/prostooleh

Za dodatnu hidrataciju i sjaj

Kiseonik pomaže hidrataciju kože. Posebne koristi pruža kombinacija aktivnog kiseonika i preparata na bazi hijaluronske kiseline (u serumu ili kremi koja se koristi nakon upotrebe aktivnog kiseonika). Jedan od njegovih glavnih prednosti jeste ta da omogućuje koži da lakše apsorbuje hijaluronsku kiselinu kao i druge korisne sastojke iz preparata za negu lica.

Upravo zbog ovoga se koristi i profesionalnim tretanima, a pošto istovremeno uklanja i mrtve ćelije sa površine kože i otvara začepljene pore koža u celini postaje znatno sjajnija.

Foto/Freepik/cookie_studio

Kako se koristi aktivni kiseonik

Uvek imajte aktivni kiseonik za lice kod kuće. Ukoliko izlazite naprskajte lice i spremajte se, na primer oblačite garderobu, ili pijte kafu dok se ne osuši, a potom bez ispiranja lica pristupite šminkanja.

Kada ostajete kod kuće i odvojite više vremena za ličnu negu ili ako lečite bubuljice, akne ili mitisere naprskajte očišćeno lice pa ga prekrijte gazom koju ste takođe navlažili aktivnim kiseonikom. Ova obloga se drži na licu 20-30 minuta. Za normalnu negu dva ponavljanja dnevno, za problematičnu kožu 4 ponavljanja u toku dana do izlečenja problema.



Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti, buro247.rs, minutzamene.com

Komentari (1)

  1. Oprobano i koristim ga kad je to potrebno. i zaista ima efekta.Inace lice mazem mojom omiljenom kremom anti age Magija pcele na bazi pcelinjeg otrova.

    Odgovori

Ostavite komentar