Posle korone Nini Radulović se POGORŠALO stanje: Ako terapija ne pomogne, moraće na OPERACIJU

Voditeljka je godinama ignorisala signale

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

Voditeljka Nina Radulović već nekoliko godina se muči sa diksus hernijom, a ovaj problem sa leđima pogoršao se nakon što je zbog koronavirusa morala danima da leži u bolnici i kod kuće.

Zbog toga je ona odlučila da uzme stvari u svoje ruke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Problemi sa kičmom su uvek usko povezani sa stresom, nespavanjem, neaktivnošću, prekomernim sedenjem, stajanjem, ili lošim držanjem. Posebno loše za kičmu je ležanje, što je u mom slučaju okidač za akutne probleme. Dok sam bila bolesna od koronavirusa, ležala sam danima prvo u bolnici, pa kod kuće i problem se prolongirao. Sada se polako oporavljam i idem redovno na terapije”, rekla je voditeljka za Blic i dodala da ovo stanje ima određene posledice, a jedna od njih je nenošenje visokih potpetica:

foto:E-stock/C.Vukojicic

“Štikle inače nosim retko, tako da se u tom smislu ništa bitno nije promenilo. Za fotografisanje ili neko specijalno snimanje sigurno ću se pomučiti”.

Ako terapije ne budu dale željene rezultate, Nina bi mogla da završi na operaciji, koje se, kako tvrdi, ne plaši.

“Nisam mnogo plašljiva kada su takve stvari u pitanju. Ako lekar kome verujem bude insistirao na tome, a prethodno nijedna terapija duže vreme ne bude davala rezultate, odlučiću se za šta budem morala. Za sada nema potrebe da se razmišlja o tome”, kaže Nina i ističe da svoje vreme sada usklađuje isključivo prema terapijama za kičmu:

Foto: Screenshot Youtube

“U mom slučaju pristup koji podrazumeva kombinaciju kiropraktike i manuelne terapije je očigledno ključ. Uz malo istezanja i vežbi stanje mi se bitno popravlja. Bolove sam u početku rešavala lekovima, a sada kada su se smanjili, našla sam neke položaje koji mi ublažavaju nelagodnost. Inače, terapije mi imaju najvažnije mesto u agendi, tako da se prema njima usklađujem”.

Voditeljka je priznala i da je godinama primećivala sitne naznake da ima problem sa kičmom, ali da nije ozbiljno shvatala situaciju dok bolovi nisu postali toliko jaki da su počeli da je ometaju u obavljanju svakodnevnih stvari.

RAZBOLELA se od tuge: Srpska glumica dobila je RAK dojke posle suprugove smrti, nikad ga nije prebolela

“Kad malo razmislim, shvatam da problem sa leđima nije novijeg datuma. Godinama mi je telo slalo opomene koje nisam shvatala ozbiljno. Savete u vezi sa zdravljem nije zgodno davati, jer je odgovornost u tom slučaju velika, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kada sam otkrila da imam problem modernog doba, kako zovu diskus herniju, preporučeno mi je obavezno vežbanje, do kraja života. Da se ne bi ovaj problem pojavio, treba početi sa vežbanjem leđnih i trbušnih mišića što ranije, u razvojnom periodu, odnosno u pubertetu. Bavljenje sportom je očigledno najvažnija terapija”, poručuje Nina.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar