Saslušani osumnjičeni za prodaju LAŽNIH rezultata PCR testova, nisu svi priznali krivicu

Tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor prema M.P. i M.M. iz Smedereva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
testiranje COVID-19
Foto/Printscreen/You Tube

Četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je od januara ove godine izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao lažne rezultate PCR testova na kovid 19 priznali su krivična dela na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok su dvojica negirala krivicu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor prema M.P. i M.M. iz Smedereva koji su negirali krivična dela, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode, rečeno je sinoć Tanjugu u tom tužilaštvu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, preciziraju u tužilaštvu, a odluku će doneti sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičeni u tom slučaju su M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I i terete se za falsivikovanje dokumenata kako Srbije tako i Evropske unije.

Oni su u sredu uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako je saopšteno iz tužilaštva nakon hapšenja, ova organizovana kriminalna grupa delovala na teritoriji Srbije i da je za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 evra po dokumentu.

Njeni pripadnici su, kako se sumnja, pronalazili zainteresovana lica za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivali falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na kovid 19.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar