STRAŠNO

Drama na Dunavu: Pogledajte kako je BROD udario u čamce i RAZNEO ih! (FOTO+VIDEO)

Brod, gurač sa baražama, koji je plovio pod našom zastavom, udario je u nekoliko čamaca privezanih uz obalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube / NOVE APATINSKE NOVINE

Incident na Dunavu kod Apatina, koji se desio juče, dogodio nizvodno od grada, kod Staklare. Brod, gurač sa baražama, koji je plovio pod našom zastavom, udario je u nekoliko čamaca privezanih uz obalu. Tom prilikom oštećena su dva čamca, dok povređenih, na svu sreću, nije bilo.

– Nagli porast vodostaja od, samo u jednom danu, 1,5 metara, bio je dodatni problem za gurača barži, koji inače ima loše manevarske sposobnosti. Osim toga, ivica plovnog puta na tom, 1385-om km toka Dunava, je – obala. Čamci tu nisu ni trebali biti privezani, jer je to, takoreći, deo plovnog puta. Brod se zaista primakao skroz do obale, ali i čamci nisu smeli biti tu – objašnjava za Nove apatinske novine dobro upućen izvor sa lica mesta.

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača. Činjenica je da im je potrebno privezište za čamce. Dobri poznavaoci ovog kampa i okoline navode da bi ono moglo da se “uvuče” u rukavac, ali da bi ga lokalna samouprava morala odlukom da definiše kao privezište.

– Rukavac bi bio idealno mesto za privezište za čamce. Međutim, nikada nije doneta odluka o tome, te je ostalo kako jeste, a očigledno da to nije dobro rešenje, jer je na ovom delu reke već bilo sličnih incidenata, čak i sa težim posledicama – dodaje sagovornik.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar